Anda suka lawat blog ini?

Teman Bicara Hatiku

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

31 October 2012

Miss Intan [Last: Part 3]...


Tepat jam 5.47 petang tadi, berakhirlah kerjayaku sebagai Pensyarah di UiTM Chendering...huhuhu...
Rasa sebak pun ada tadi...teringat suasana mula-mula masuk kerja dulu.....time lecture....dengan students....yang kelakarnya time nak serahkan fail tugasan kepada BOS pun boleh sedih....mananya tidak, 14 minggu mengajar....cuba bayangkan...lama tu....fail pun tebal la jugak...(love my job)...

Tetapi apakan daya...semua hanya tinggal KENANGAN....

Buat pelajar-pelajarku....di sini ada sedikit pesanan daripada bekas pensyarahmu, Miss Intan....

...kenangan bersama pelajar-pelajarku takkan ku lupakan...

Buat pelajar-pelajarku, 
saya doakan 
semoga kamu semua menjadi PELAJAR YANG BERJAYA 
walau di mana kamu berada...

Dan ingatlah 
sekiranya kamu tersungkur di pertengahan jalan, 
jangan pula kamu bersedih dan hanya duduk tanpa berbuat sesuatu, 
tetapi kamu harus bangkit dan berusaha untuk mencapai KEJAYAAN di hadapan sana...
Sesungguhnya ada hikmah di sebalik ujian yang diberikan oleh Allah kepada kita 
dan 
sentiasalah BERSANGKA BAIK terhadap-Nya...

Dan ingatlah juga, 
sekiranya kamu berjaya pada masa sekarang, 
jangan pula kamu terlalu angkuh dengan kebijaksanaan yang dimiliki...
Sesungguhnya kita takkan pandai dengan sendiri jika Allah tidak mengizinkannya...
Oleh itu, sentiasalah BERSYUKUR dengan setiap apa yang diberikan oleh-Nya...

KEJAYAAN takkan datang dengan sendirinya....
KAMU KENA BERUSAHA!!!!!
Semoga kejayaan menjadi milikmu, wahai pelajar-pelajarku dan bekas-bekas pelajarku...



Tak dilupakan juga buat rakan-rakan sekerjaku,

Terima kasih coz sudi jadi rakan sekerjaku dan
minta maaf sekiranya ada salah silap + terkasar bahasa 
sepanjang persahabatan kita selama 4 bulan 3 minggu ini...
Insya-Allah ada rezeki kita berjumpa bulan 12 nanti...

Semoga kalian semua success...Take care my dearest friends!!!

Terimalah lagu ini sebagai tanda persahabatan kita....



Miss Intan: bertemu dan berpisah kerana Allah...UiTM di Hatiku...

28 October 2012

ISLAMIC PERFORMANCE NIGHT @ IIUM

Assalamualaikum and good evening,

Islamic Performance Night will be held as follows:

DATE:
18 NOVEMBER 2012 (SUNDAY)

TIME:
8.00 PM - 11.00 PM

VENUE:
MAIN HALL CAC,
                      INTERNATIONAL ISLAMIC UNIVERSITY MALAYSIA (IIUM)



Bicara IMG:
Although I'm not IIUM student, but I like to promote some event about NASYEED.
I LOVE NASYID!!!!


26 October 2012

Salam AidilAdha 1433H...

Alhamdulillah...semua urusan kami sekeluarga pada pagi tadi berjalan dengan lancar walaupun hujan rintik-rintik pada awalnya...Sebelum tu di kesempatan ini nak ucapkan 


kepada seluruh muslimin dan muslimat di seluruh dunia...


Bicara IMG:
PENGORBANAN ku pada tahun ini adalah untuk menyiapkan tesis dalam masa yang ditetapkan...


21 October 2012

Miss Intan [Part 2]...

Alhamdulillah....akhirnya selesai jugak marking paper student...Tunggu esok je nak key-in marks...saya doakan semoga keputusan exam pelajar-pelajar saya TERBAIK!!!!

Lebih kurang 10 hari je lagi, kaki ini akan melangkah keluar daripada UiTM...huhuhu...sedih la pulak bila teringat balik sepanjang 14 minggu mengajar pelajar-pelajar...macam2 ragam...tak kiralah pensyarah dia ke pelajar dia ke...semua sama je...banyak ragam...hahaha...kalau tak percaya, cuba tanya pelajar-pelajar saya? apa-apa pun mereka tetap

MY STUDENT

SAYA SAYANG PELAJAR-PELAJAR SAYA



Sebelum tidur, layan dulu lagu nie...
sempena
KELANTAN MENANG PIALA MALAYSIA 2012


klate yang patut...
klate yang patut...
mene pialo malaysia...
THE RED WARRIORS...
THE RED WARRIORS...
THE RED WARRIORS...

SYABAS KLATE!!!!
GOMO KLATE GOMO!!!!!!!!!!


Bicara IMG:
Oleh kerana jiran2 duk bersorak tengok bola tadi, rasa tercabar pulak....apa lagi, tengok jugak la...jadi oghe klate sekejap...hahaha...

Bicara Miss Intan:
Ok la...nak tidur dulu....Assalamualaikum...


15 October 2012

Part 2: My Dearest Students...

Dah 11.45 pagi...Tinggal 15 minit je lagi masa exam studentku tamat...fuhhhh....berdebar la pulak pensyarah dia nie...


15/10/2012...
Tarikh hari nie ada 2 peristiwa penting...

First,

MY SWEET NIECE EXAM..

SELAMAT MENJAWAB YER SAYANG!!!!
JAWAB MOLEK2...NANTI ACU BAGI HADIAH...


Second,

MY LOVELY STUDENTS EXAM...

SELAMAT MENJAWAB YER!!!
SEMOGA DIPERMUDAHKAN...
WALAU MACAMANAPUN SOALAN, BUATLAH YANG TERBAIK!!!



Bicara IMG:
Semoga Allah permudahkan segala urusan orang-orang yang saya sayangi...

Bicara Miss Intan:
sebak la pulak time nak gie cafe tadi...semua student salam2..minta restu sebab nak exam....huhuhu...



05 October 2012

Kejayaan dan Kegagalan...

Sekadar renungan bersama...

Kepada pelajar-pelajar...

INGATLAH...

bukan PENSYARAH / CIKGU / PENGAJAR

yang menentukan KEJAYAAN dan KEGAGALAN kamu

tapi

DIRI KAMU SENDIRI yang menentukannya...

Oleh itu,

banyakkan BERUSAHA dan BERDOA

Insya-Allah...
tidak mustahil kamu mampu mengecapi

KEJAYAAN...



Miss Intan: doaku sentiasa mengiringimu, wahai pelajar-pelajarku...

03 October 2012

Part 1: My Dearest Students...

Assalamualaikum,

Dah 2 jam studentku dalam dewan peperiksaan...Tinggal 1 jam je lagi sebelum kertas jawapan dikutip...fuhhhh....Lecturer dia pulak yang berdebar....

Ya Allah...Kau permudahkanlah pelajar-pelajarku dalam menjawab soalan peperiksaan pagi ini...
Sekiranya mereka lupa, ingatkanlah apa yang telah mereka baca dan pelajari sebelum ini...
Sesungguhnya Engkaulah Yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang...


(Special ONLY MISS INTAN STUDENT'S)

Bicara IMG:
Terharu sangat2 student bagi gambar 1 kelas tadi...PD0071B
THANK YOU SO MUCH MY STUDENT...
Panjang umur, ada rezeki..kita berjumpa lagi...Insya-Allah... ^_^

Miss Intan: 
lepas nie nak kena cari frame yang sesuai nak letak gambar..dan semestinya frame itu PURPLE colour...

01 October 2012

Semoga Berjaya Buat Mereka...

Assalamualaikum,

Tiada apa yang lebih bernilai bagi seorang anak
melainkan DOA DARIPADA IBU DAN AYAH...

Tiada apa yang lebih bernilai bagi seorang ibu dan ayah
melainkan melihat KEJAYAAN ANAK-ANAKNYA...

Tiada apa yang lebih berharga bagi seorang pelajar
melainkan DOA DARIPADA PENSYARAH...

Tiada apa yang lebih berharga bagi seorang pensyarah
melainkan melihat KEJAYAAN PELAJAR-PELAJARNYA...


Di kesempatan ini ku ucapkan 


Firstly,

to 
MY LOVELY + SWEET NIECE, QSHA

Doaku buatmu:

Ya Allah, Kau permudahkanlah anak sedaraku untuk menghadapi peperiksaan pada hari ini dan berikutnya...dan mendapat keputusan peperiksaan yang membanggakan...

and

Secondly,

MY LOVELY STUDENTS

yang telah menduduki PEPERIKSAAN BERMULA HARI INI...

Drama Cinta dan Wahyu

Loading...

Drama Warkah Cinta

Loading...

HEALTHY R US

HEALTHY R US
Saya suka jenguk blog nie...Jom la jenguk...

SENTIASA UNIK BERSAMA UNIC

SEKALI INTIM TERUS INTEAM