Anda suka lawat blog ini?

Teman Bicara Hatiku

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

31 December 2010

Jumaat 31.12.2010...

Alhamdulillah..Alhamdulillah..syukur kpd-Mu coz slmt smpai kat Trg (26/12)..Lbh kurang seminggu aku n kwn2 pergi Sabah..Byk kenangan kat sana..nak cerita x habis rasanya mlm nie..so, sape2 ada fb ku..blh la tgk gmbr kat sane yer.. :D

Tahun 2010..kenangan terindah buat diriku..coz tanggal 23.12.2010..sempena hari lahirku..aku n kwn2 g Taman Kinabalu..Ya Allah..akhirnya dapat jgk aku tgk dgn mata sendiri Gunung Kinabalu..

SELAMAT HARI LAHIR BUAT DIRIKU..
YANG KE ....

(teka2..jgn x teka..hehehe..)

TERIMA KASIH BUAT MA & ABAH..
COZ BERJAYA MENDIDIK KU SAMPAI KE TAHAP INI..
SESUNGGUHNYA JASA DIRIMU TAKKAN KU LUPAKAN..
LOVE U SO MUCHHHH..


Hari nie Jumaat terakhir thn 2010..sekejap je dah habis thn 2010..
tapi adakah aku juga dapat habiskan master ku utk sem akhir nnti???

YA ALLAH..KAU PERMUDAHKAN KU UTK SIAPKAN TESIS NIE..
AMIN..


Kurang 2 jam lg kita smua akan sambut tahun baru..so, nak ucap


SELAMAT TINGGAL TAHUN 2010..

APA DAH TERCAPAI TAHUN 2010 NIE..
ALHAMDULILLAH..
DAN
YANG BELUM TERCAPAI LAGI..
AKAN MENJADI IMPIANKU..
UTK TAHUN 2011..

SEMOGA DIRIKU TABAH..
DAN
DIPERMUDAHKAN OLEH-NYA..
AMIN..



Di kesempatan nie nak promosi skt..
berkenaan..

BLOG FAMILI UNIC..
http://www.famili-unic.net/


blogFamiliUNIC

19 December 2010

Terbang ke Sabah...

Post kali nie pendek dan ringkas je..
Coz nak kena tdo awal..esok bangun awal..
sbbnye...
:
:
:
:
:
:
:
:
NAK TERBANG KE SABAH...
(Tujuannye: conference + jalan2..hehehe..)


Ya Allah..selamatkanlah perjalanan kami pergi dan balik..
Amin...

Jumpa lagi semua..
Take care..

^_^

p/s: siapa2 yg duk kat Sabah tu, bolehlah bawak jln2 yer..hehehe..

16 December 2010

Perjalananku @ Melaka...

Alhamdulillah..pagi tadi (15/12/2010), aku + ayah selamat smpai kat Trg..bln nie kerja ku jln2 je..hehehe..apa blh buat..nk cukupkan syarat utk master nie..kena la present at least 3x..so, nie yg ke-3..kalau ikutkan dah last..tp ada 1 lagi..yg tu x blh la kalau x gi..rugi2..PELUANG KEEMASAN tu..nak tau g mana plk mggu dpn, nantikan keluarannya mggu hadapan... :D

nak start cerita kat mana nie..ermmm...ok2..

12/12/2010

Perjalananku ke Melaka bermula..jeng2..kali nie bukan g dgn rombongan SISMAT..tp
dgn buah hatiku+peneman setiaku..siapa lagi kalau bukan ------> AYAH TERCINTAKU..

Kul 12.30 t/hari - naik la bas trans (1st time naik bas time t/hari..)
Lbh kurang kul 2.30 ptg - sampai la kat stesen bas melaka sentral..


(besar jgk stesen bas tu..nak cari teksi pun smpai x jumpe..dahsyat2..)

then, naik la 1 teksi pakcik nie..
tambang nak g ke HOTEL TOWER = RM 20
(ada maksud di sebalik tulisan nie kena bold)

firasatku: ok dah KOT tambang mcm tu..

akhirnya..
sampai la kat HOTEL TOWER tu..
settle smua bayaran..then pekerja tu brthu..

"Kak..saya bagi bilik kak di 108..bilik tu duk kat sana..bangunan baru.."
dalam hatiku: ehhhhhhhhhh...knp plk la kena seberang jln?
tp nasib baik dekat..
(sedapkan hati je..w/pun sebenarnya x brp suka kena seberang jln tu..)

sampai je kat bilik 108..
intai2 dlm bilik tu..tgk bilik air..
tup tup..
ada jugak KETIDAKPUASAN kat hotel tu..



SEBABNYA:

1) TIADA ARAH KIBLAT..

mcmn la pengurusannya???
kalau la hotel lain, ada je ditunjukkan arah kiblat dlm bilik..
tapi yg nie..
mmg TAK ADA LANGSUNG..
so, I'M VERY VERY UPSET TO THIS HOTEL..


2) TIADA JAG AIR + GELAS..

xkan lah hotel pun berkira nak beli jag + gelas..
mmg kosong btul atas meja tu..yg ada TV je..
x mcm hotel lain..ada la jgk gelas kosong dan jag..senang la..
xkan nak minum air suam kena selalu beli kat kedai..

(eeeeeeeeeee...x puas hati btul la..)

3) TELEFON PUN TAK ADA..

sebenarnya mmg la x hairan sgt kalau x ada telefon nie..
TAPIIIIIIIIII..
bila nak guna..nak call operator..nak minta barang yg xde dlm bilik...mcmn?????

dalam hatiku: byk btul yg xde dlm bilik tu..
yg ada apanya..KATIL + ALMARI + TV..


malas la nak cerita panjang2..buat semak je blog comel aku nie..

lps tu, aku pun jln2 la dgn ayah..
cari kedai mkn..+ g kat Hotel Mahkota Melaka (intai2 tmpt nk conference esok)..
then, blk hotel..
mlm tu praktis + hafal
(mmg tu la keje aku kalau esok nk present..hehehe...)



13/12/2010

Saat yang ditunggu-tunggu..
kul 7.45 pg, aku n ayah g HOTEL MAHKOTA MELAKA..
then, selesai register..aku + ayah masuk la Ballroom..
nie la MY FIRST CONFERENCE WITH MY FATHER..

(dr tadika smpai la U..dan conference...
AYAHKU MEMANG SETIA TEMAN AKU..)

BUAT AYAHKU TERCINTA..
SAYANGGGGGGGGGG ABAHHHHHHHHHH...


duk syok tgk org present,
tgk jam dah kul 11.45..
fuhhh..makin dkt time nak present..makin berdebar plk..
coz nie kan international conference..so, ramai la pakar2 time nie..


akhirnya..habis dah 15 minit aku present..
Alhamdulillah..selesai pun..ada jgk yg bagi komen..

(THANK YOU TO DR. ABDELLATIF TCHANTCHANE COZ GIVE SOME COMMENTS)

lps lunch, aku terus blk hotel dgn ayah..
sampai je kat bilik..

ehhhh....mana pekerja hotel nie?? x buat kerja ke???

nak sambung rasa KETIDAKPUASAN ku smlm..
SEBABNYA:

4) TAK TUKAR CADAR + TERPAKSA AMBIL TUALA SENDIRI..


yg nie aku sgt2 marah..dah la pekerja hotel tu x tukar cadar dlm bilik..
TUALA baru pun x letak..MEMANG TERUK...
so, aku terpaksa turun balik + lintas jln..
SEMATA-MATA nak ambil 2 HELAI TUALA..
SO BAD THEIR MANAGEMENT..


PATUT KE PENGUNJUNG HOTEL KENA AMBIL SENDIRI TUALA DAN TUKAR CADAR???
FIKIR2 LAH WAHAI PEMILIK HOTEL..


14/12/2010

hari nie last duk melaka..
(so, jln2 sakan la..rugi kalau x jln2..
dan
xde maknanya kalau duduk saja kat HOTEL
(nak marah btul aku kat hotel tu..mmg aku blacklist hotel tu..)


mula2..naik MENARA TAMING SARI..
(murah2..dpt separuh harga..)
(aku n ayah ==> org 1 & 2 naik Menara tu..awal btul kami naik..hehehe..)


then, jln2 + shopping2 + gmbar2 kat Melaka Parade.. :D
time aku n ayah nak g Melaka Parade..jumpa la pakcik2 teksi..
so, ayahku try la tny...

"Kalau nak gi stesen bas Melaka Sentral brp tambang?"

Salah seorg pakcik tu brthu..
"Kalau naik kat sini (means kat Melaka Parade, RM15..
tp kalau nak suruh hantar kat hotel dulu..nak ambil barang..
kena charge la..tambah RM2..jadi, RM17 la"

so, ada pakcik sorang tu..dia bagi kad kat aku..dia kata call la kalau nak suruh ambil..
(ermmm...kalau RM17 tu kira murah la dr tambang yg aku kena byr time dtg dulu..
adeh..knp la pakcik tu nak kaut untung..x baik btul la..)


kul 12 t/hari..terpaksa g hotel mahkota semula..coz sijil penyertaan baru blh ambil..
balik hotel..terus kemas2.. (x sabar btul nak check-out dr hotel tu..)

kul 3 lebih..sampai kat stesen bas Melaka Sentral..
sbnrnya g awal2 tu bukannya terus naik bas..
coz tiket blk TERENGGANU kul 8.30 malam..
so, ada 5 jam lagi..adehhh..lama btul..

(ok jgk duk kat sini drpd duk hotel tu.. :P)

kul 8.30 mlm..bas dah smpai...YEHHHHHHHHHHHHHH...
BALIK TERENGGANU..

GO BYE MELAKA..


TERENGGANU..I'M COMING..



...THE END..


Pengajaran dari post aku kali nie..

Kalau duk kat hotel..kena pastikan dulu..survey btul2..tny org2 negeri tu..mana 1 hotel yg murah..n paling penting..
HOTEL YANG MENYEDIAKAN PERKHIDMATAN + PENGURUSAN YANG BAGUS..

07 December 2010

Salam Maal Hijrah 1432H...

Alhamdulillah..Syukur ke hadrat-Nya..Dipanjangkan umur utk bertemu dgn 1432 hijrah..

Semoga segala amalan kita sepanjang tahun 1431 hijrah diterima oleh-Nya..Amin..

SALAM MAAL HIJRAH 1432H
KEPADA SELURUH MUSLIMIN & MUSLIMAT
...


Dapatkan Mesej Bergambar di Sini





05 December 2010

My 1st Draft (05122010)...

Alhamdulillah..hari nie niatku nak hantar 1st draft thesis kat SV tercapai..w/pun dah submit, x bermakna aku lega..rasa selesa sbb dh hntr..sbb nie baru 1st draf..lps nie kena tunggu keputusan plk..dup dap dup dap..

Ya Allah..Ku mohon padamu..
Agar semua berjalan dgn lancar..

walau apa yg BAKAL aku terima nnti..s/ada minor ke..major correction ke..(mcm dah viva plk..hehehe..), aku terima..coz aku masih belajar lagi..so, kena dpt tunjukajar dan komen2 yg bernas dr pakar2..barulah BERJAYA..chaiyok2 miss intan..

"...jangan mudah kita rasa selesa apabila selesai sesuatu perkara..
mungkin banyak lagi yang perlu kita pelajari...dan terus belajar..tanpa rasa jemu.."

ok la..setakat nie post kali nie..

jap2..lupa plk..

TERIMA KASIH BANYAK2..
buat INSAN TERSAYANGKU (ma, abah & kakak)
coz merekalah penemanku..SAHABAT SETIAKU..sepanjang siapkan 1st draf nie..
LOVE U ALL..

dan x lupa..kpd kwn2 kat UMT (kwn2 kat sebelah kiri..depan..belakang..kanan xde la yer..hehehe..),

TERIMA KASIH COZ SUDI BERI KRITIKAN..NASIHAT..DAN SHARE ILMU..

04 December 2010

TV Alhijrah...

Assalamualaikum..dah seminggu rupanye aku bercuti..tp rasa mcm semalam je baru smpai kat shah alam nie..(blh mintak extend cuti lagi tak?hehehe..Jgn marah my SV..)

Ok la..berbalik pd post kali nie..ttg TV Alhijrah..sbnrnya x tahu sangat..coz aku perasan siaran nie ada time duk kat rumah kakakku..tgk TV Alhijrah nie mcm best plk..tp mmg best pun..byk pengisian yg baru..dan berunsur islamik..i like it.. :D

baru skjp td aku search kat en google nie..ttg TV Alhijrah..Jom kita tgk serba sedikit ttg TV Alhijrah..Selamat membaca.. ^_^



Sumber dari website TV Alhijrah:
(http://www.tvalhijrah.com/index.php?option=com_content&view=article&id=78&Itemid=195)


Latar Belakang TV Alhijrah


TV Alhijrah dikendalikan oleh Al Hijrah Media Corporation yang diperbadankan di bawah Akta Syarikat sebagai syarikat berhad pada September 2009. Penubuhan Al Hijrah Media Corporation adalah bagi merealisasikan pengendalian sebuah stesen siaran secara percuma seluruh negara dan penerbitan kandungan pelbagai platform media berdasarkan ajaran agama Islam dan kandungan yang bernilai universal.


Tujuan Penubuhan TV Alhijrah
  • Sebagai sebuah stesen yang menyatupadukan ummah serta memupuk perpaduan masyarakat majmuk sepertimana yang dianjurkan Islam.
  • Sebagai sebuah media yang merangsang dan menggerakkan ekonomi ummah mengikut acuan Islam.
  • Untuk memperkenalkan kepada masyarakat majmuk; Islam yang cantik, menarik dan indah serta Islam sebagai “way of life”.
  • Untuk membentuk akhlak dan moral serta peribadi mulia masyarakat terutama golongan muda dan remaja.
  • Untuk menangkis propaganda buruk terhadap Islam dari dalam dan luar negara.
  • Untuk menyebarkan kandungan Islam ke peringkat serantau dan antarabangsa dan juga menjadikan Malaysia sebagai hub kandungan Islam.

Kesan Penubuhan TV Alhijrah
  • TV Alhijrah mampu memainkan peranan ke arah perpaduan masyarakat di negara ini selari dengan kehendak Islam yang menganjurkan perpaduan sejagat. Kesemua bangsa tanpa mengira amalan kebudayaan, fahaman politik dan agama dikehendaki hidup saling hormat menghormati di antara satu sama lain.
  • TV Alhijrah menyediakan masa yang cukup untuk penonton memilih program berunsurkan agama serta memberi slot waktu perdana untuk kandungan Islam.
  • Penubuhan TV Alhijrah adalah antara cara yang berkesan untuk memberi penjelasan yang berterusan dan berpanjangan mengenai Islam yang syumul yang diperkenalkan di negara ini.
  • TV Alhijrah memberikan pilihan terbaik kepada masyarakat Islam untuk menambah maklumat dan pengetahuan yang berkaitan dengan Islam dan pengetahuan am.
  • TV Alhijrah menjadi sebuah institusi pendidikan Islam tidak formal yang akan membentuk keperibadian mulia umat Islam dengan penyediaan program-programnya yang menarik, berkualiti dan bermoral.
  • TV Alhijrah akan menjadi pemangkin ajaran Islam yang benar. Pelaksanaan ajaran Islam yang tidak betul adalah berpunca dari pengambilan maklumat dari sumber yang salah. Dengan itu masyarakat Islam hendaklah didedahkan seluas mungkin ajaran Islam sepertimana yang dianjurkan Rasulullah SAW.


Sumber dari wesite Alhijrah:
(http://www.tvalhijrah.com/index.php?option=com_content&view=article&id=168:tv-alhijrah-bersiaran-dengan-jayanya&catid=49&Itemid=356)


TV Alhijrah Bersiaran Dengan Jayanya

PENONTON DISARAN MENETAPKAN FREKUENSI SIARAN TV ALHIJRAH UNTUK MENIKMATI PENGALAMAN BARU DALAM DUNIA PENYIARAN

TV Alhijrah menemui penonton buat julung kalinya di kaca televisyen mulai hari ini melalui siaran ujian. TV Alhijrah telah berjaya dipancarkan menerusi lima pemancar iaitu di Lembah Klang, Johor, Terengganu, Sabah dan Sarawak. Menteri di Jabatan Perdana Menteri Y.B Senator Mejar Jeneral Dato’ Seri Jamil Khir B. Haji Baharom (B) hadir di konti Pusat Penyiaran TV Alhijrah untuk melancarkan siaran ujian hari pertama TV Alhijrah sebagai sebuah TV siaran percuma terbaru negara ini.

Untuk menikmati rancangan menarik yang disusun oleh TV Alhijrah, penonton hanya perlu menekan alat kawalan jauh set televisyen bagi mendapat siaran seperti berikut;



Siaran TV Alhijrah ini boleh ditonton bermula jam 3.00 petang hingga 12 tengah malam pada hari Isnin hingga Khamis. Manakala, siaran akan dimulakan lebih awal pada hari Jumaat, Sabtu dan Ahad iaitu bermula 12 tengah hari dan tamat pada 12 tengah malam.

Sepanjang tempoh percubaan siaran TV Alhijrah pada November ini, penonton akan dihidangkan dengan pelbagai rancangan pembikinan atau “the making of” program-program TV Alhijrah yang akan mula disiarkan sepenuhnya pada Disember kelak. Antaranya ialah rancangan Kenduri Kendara, Menu Alam, Nak Ke Mana Tu, Ketika Cinta Bertasbih, Misteri Alam Melayu, Nota Al Zahra dan Sinar Baru.

TV Alhijrah turut mengetengahkan terbitan secara penuh di dalam siaran percubaan ini. Rancangan Kapsul Khas “Laporan Haji” merupakan siaran pertama di Malaysia yang membawa laporan dari Tanah Suci di dalam rangkuman khas setiap hari. Siaran ini menyediakan liputan mengenai ibadah Haji musim ini yang meliputi berita terkini jemaah Haji Malaysia, jadual penerbangan perkembangan semasa sempena musim haji Kapsul Khas “Laporan Haji” turut menjadi pemangkin kepada program pertama yang seumpamanya di Malaysia yang membawa lintas lansung dari Makkah. Siaran lintas lansung ini akan member peluang kepada jemaah haji Malaysia untuk menyampaikan ucapan kepada keluarga di tanahair selain turut membantu penonton dalam usaha memahami konsep dan makna perkataan Haji itu sendiri.

Pihak TV Alhijrah turut menyiarkan beberapa rancangan utama sepenuhnya walaupun masih diperingkat percubaan siaran. Antaranya, sebuah rancangan bual bicara antarabangsa yang mendapat pengiktirafan di Amerika, Kanada, Korea, Turki dan banyak lagi. Program ini dikenali sebagai The Dr. Oz Show. Keunikan rancangan bual bicara santai ini terletak pada pilihan topik-topik perubatan dan kesihatan oleh seorang Doktor Islam. Dr Oz akan membincangkan pelbagai topik kesihatan serta gaya hidup secara langsung dengan penonton di studio.

TV Alhijrah menjanjikan variasi genre program yang tidak hanya tertumpu kepada program berbentuk dakwah secara langsung semata-mata. Penelitian pilihan program dititiberatkan demi memastikan setiap program memiliki unsur-unsur hiburan, penghijrahan dan nilai murni berlandaskan Islam. Kesemua program yang ditayangkan memberi didikan berkonsep universal yang menekankan pelaksanaan Islam, sesuai serta releven untuk masyarakat tempatan dan antarabangsa.

TV Alhijrah stesen TV yang berkonsepkan Islam pertama di Malaysia, menitik beratkan penerbitan dan persembahan yang segar dan kreatif.


Antara rancangan-rancangan yg ada dlm TV Alhijrah:















Miss Intan: x sabar nak tgk siaran Al Hijrah kat Trg..Semoga kami selamat dlm perjalanan pagi esok..Amin.. ^_^

02 December 2010

Alhamdulillah, akhirnya...

4.10 petang (2/12/2010)

Alhamdulillah..akhirnya..

Ya Allah..
banyak betul dugaan..
banyak betul cubaan..
untuk aku siapkannya..





Ku sanggup korbankan masa tidurku..
Ku sanggup korbankan masa makanku..
Demi menyiapkannya..

Walaupun akhirnya aku terpaksa..
Terpaksa deactivate fb ku..
Terpaksa lupakan keseronokan..
Buat seketika..

Demi janjiku pada "T"..
Demi janjiku pada insan tersayang..
Untuk menyiapkannya..

Akhirnya..
Ku dapatkan siapkan juga..
1st draft tesisku..
Alhamdulillah..
Alhamdulillah..
Alhamdulillah..





Terima kasih Ya Allah..
Kerana dipermudahkan segala urusanku..
Kerana dilapangkan segala kesusahanku..
Dalam menyiapkan tesisku ini..

Sesungguhnya..
Tiada daya upaya kecuali dengan pertolongan-Mu..






p/s: Ingatlah Allah sentiasa walau waktu senang mahupun susah..Moga segala urusan yang dilakukan akan dipermudahkan-Nya..Amin..

01 December 2010

Selamat Ulangtahun NasyidFM ke-4...

1 Disember 2010..
Genaplah umur NasyidFM ke-4..

SELAMAT ULANGTAHUN
NASYIDFM
KE-4...



Semoga NasyidFM terus success
dan
menjadi radio nasyid pilihan ramai..



TAHNIAH NASYIDFM..
RADIO NASYID ONLINE PERTAMA DI MALAYSIA..


p/s: Jom pakat ramai2 LIKE NasyidFM di Facebook..
http://www.facebook.com/?ref=home#!/nasyidfm

Miss Intan: reactivated dah facebook..(sempena befday NasyidFM ke?) hehehe..

28 November 2010

TAHNIAH buat dirimu...

Alhamdulillah..Ptg Jumaat (26/11) kami selamat smpai kat SA (bukan South Afrika yer..hahaha..)

Lama btul x bercuti nie..Best jgk rehat2 minda..jln2..tp kali nie x lama rasanye..coz start bln 12..schedule ku "macam" penuh je..mengalahkan menteri plk..hehehe..

Post awal2 28/11 nie bukannye apa..just nak wish kat SESEORANG..SESEORANG yang sgt penting..yg paling rapat..yg best skali word nie..
"RAPAT DAN MESRA..SEHATI DAN SEJIWA"..

hehehe.. (harap jgn salah tafsiran dan pemahaman serta maksud yg sewaktu dgnnya.. :p)

So,
Sempena tarikh nie..28/11/2010..aku nak ucapkan..


TAHNIAH !!!

CONGRATULATIONS !!!

FELICIDADES !!!


TO MY BELOVED SISTER

FOR YOUR CONVOCATION..


I'm proud of you..
You are very strong and never give up to get your dream come TRUE..

Semoga 28/11 ini menjadi KENANGAN TERINDAH BUAT DIRIMU..



:: To my beloved sister..
::


Pesanan buat diriku:

JANGAN LUPA !!!
TESIS..TESIS..TESIS..
1 HARI LAGI.. (makin hampir due date nie..chaiyok2..)

20 November 2010

Untukmu Abah...

SELAMAT HARI LAHIR ABAH..

SEMOGA DIPANJANGKAN UMUR,
DIMURAHKAN REZEKI
DAN
SEMOGA DIRIMU SENTIASA
BERADA DLM LINDUNGAN-NYA..

TERIMA KASIH
ATAS SEGALA PENGORBANANMU
DAN KESABARANMU MEMBESARKANKU
SELAMA INI..

TERIMA KASIH
KERANA DENGAN DOA SERTA RESTUMU
ANAKMU INI BERJAYA KE UNIVERSITI..

SESUNGGUHNYA AKU BERSYUKUR
KEPADA ALLAH S.W.T
KERANA DIKURNIAKAN SEORANG AYAH
YANG BEGITU PENYAYANG
KEPADA ANAK2..
DAN JUGA ISTERINYA TERCINTA..

TERIMA KASIH ABAH..
LUV U SO MUCH..


-Luahan Hatiku buat dirimu bergelar ABAH.. -



Lagu nie mengingatkanku jasa dan pengorbanan ABAH selama ini..






p/s: Doakan semoga anakmu ini berjaya mencapai cita-cita & impiannya..

18 November 2010

Korban...

Allahuakbar..Allahuakbar..
Allahuakbar..Allahuakbar..

Rasa sebak plk bila dgr takbir raya smlm..coz nie la 1st time solat & raya berdua je.. (x nak la cerita panjang2..nangis plk kan..huhuhu..)

so, nak ucapkan..


SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA


TERUTAMA BUAT AYAHKU TERCINTA..
DAN KAKAKKU SEKELUARGA..
MISS U ALL..

dan





buat semua MUSLIMIN & MUSLIMAT..



Byk maksud yg blh ku gambarkan sempena HARI KORBAN semlm..

especially KORBAN MASA..

yg nie sesuai sgt utk diriku..yg still bergelar PELAJAR..

w/pun ada ketika diriku nie alpa + lalai dlm melaksanakan t/jawab sbg PELAJAR..
namun bila tgk kwn2 dah VIVA..rasa TERCABAR jgk..dan terdetik kat hati nie..


"BILA LA AKU NAK VIVA NIE.."Align Center

p/s: INSYA-ALLAH...MASANYA AKAN TIBA...TERUSKAN BERJUANG MISS INTAN..DEMI MASTER..

15 November 2010

Buat diri bergelar PELAJAR...

Dah seminggu student2 exam kat UMT nie..tp student2 ku x start exam lg..especially for STOCHASTIC PAPER..

so, post kali nie nak tujukan ucapan buat STUDENT2 especially EX-STUDENT KU (dimana2 sahaja..hehehe..)

KHAS BUAT DIRI BERGELAR PELAJAR...



click to create your own




11 November 2010

Hanya Tuhan Yang Tahu...

Oh Tuhanku..

Berikanlah ketenangan abadi..

Untukku menghadapi..

Resahnya hati ini..

Mencapai IMPIAN..

TESIS YANG KU SAYANG..


- dipetik dari lagu Hanya Tuhan Yang Tahu - UNIC -


TESIS..TESIS..TESIS... (mmg mood TESIS la skrg nie..)
Dah 11 hari dlm bulan 11 nie..cepat sungguh masa berlalu..dan semakin dekat masa dan detiknya untuk ku siapkan TESIS...


YA ALLAH..
KAU PERMUDAHKANLAH SEGALA URUSANKU SEPANJANG MENYIAPKAN TESIS NIE..
AMIN...



31 October 2010

Demi "T" Ku Sanggup...

Kalau itu terbaik buatku...

"T": Awak nie boleh je luangkan masa kat FB tu..tapi dgn "saya" mcm susah je..sekejap plk tu..knp yer?

Diriku: Yer ke? Tak ada la..Saya tak lupa "awak"..

"T": Kalau mcm tu ok la..Tapi kan.."saya" ada permintaan..Kalau betul-betul awak "setia" dengan "saya", mesti awak sanggup kan?

Diriku
: Permintaan?? Sanggup?? Apa tu??

"T": Kalau awak berani..sanggup tak awak tinggalkan FB demi "saya"?

Diriku: Tinggal FB?? What means??

"T": Offline personal FB tu..selama 1 bulan..mcmn?sanggup tak?

Diriku: ermmm..1 bulan tu (lama jgk..)
Ok2..sanggup je...demi "awak"..

"T": Bagus2..selama sebulan awak mesti "setia" dgn "saya"..Janji tau!! Coz nie demi KEJAYAAN awak..

Saya: Baik..saya pegang janji nie..


DEMI "T" KU SANGGUP..


SIAPA "T"???
(Jangan fikir nama org yer..)


DIALAH..



TESIS

TESIS

TESIS



* kpd kwn2, fb ku kembali online pada 1/12..
Jumpa lagi..daaaa~~~~~~

29 October 2010

Tukar template lagi...

Alhamdulillah..Kembali berjumpa dgn hari yg mulia lagi iaitu JUMAAT..

Sambil2 edit tesis + cari idea..rasa nak buat sesuatu plk pada blog kesayanganku nie..ermmm...apa kata tukar la plk template nie..biar la x smpai setahun lagi pun..hehehe..

Search kat Mr Google nie, akhirnya terjumpa dan berkenan la aku kat 1 template nie..
PURPLE COLOUR.. I like it !!! (jumpa jgk akhirnya warna feveret colour..)

Ok la..post kali nie pendek + ringkas je..

Jom sambung buat TESIS....

TESIS...

TESIS...

TESIS...


I COME...

20 October 2010

NasyidFM, Inteam & UNIC...

20.10.2010..comel btul tarikh hari nie..so, sempena tarikh nie, nk post..dan share ttg 2 perkara..

1) Facebook NasyidFM

NasyidFM?? Apa tu?? Radio nasyid ke?? Macam mana nak dengar?? Tak dapat cari frekuensi kat radio pun..

So, kpd siapa2 yg belum kenal NasyidFM..Jom la add NasyidFM..(jom la kenal2..x kenal, maka x cinta..hehe..)


JANGAN LUPA CADANGKAN KEPADA RAKAN-RAKAN.. :D


2) Kempen 100,000 Fan Inteam dan UNIC di Facebook

Jom kita baca berita+hebahan kat laman Komuniti Teman Inteam jap oleh Akhi Amin Inteam..
http://www.inteam.com.my/viewtopic.php?forum=1&topic=6124


Assalamualaikum,
Untuk makluman semua, Inteam dengan kerjasama UNIC telah melancarkan kempen 100,000 fan inteam dan unic di facebook.
Alhamdulillah, setakat ini, fans kedua-dua page ini sudah menjangkau 40,000 lebih fans.

Kita mensasarkan seluruh fan unic yg belum like Inteam, supaya berbuat demikian dan begitu juga sebaliknya, bagi menyokong kempen ini.

Kami juga berharap warga KTI dapat menyertai kami dalam kempen ini dan mewarwarkan kepada sahabat semua, serta suggest to friends, kepada semua frienda anda di FB.

Insya Allah, utk makluman anda, FB Maher Zain meningkat sebanyak 250,000 lebih dalam tempoh 10 hari sejak beliau berada di Malaysia, sedikit sebanyak atas bantuan dari MZM-FC juga, selain publisiti yang sangat meluas utk beliau.

Mari kita sama-sama menggunakan momentum ini, untk memeriahkan kembali industri nasyid.

Terima kasih atas sokongan semua.





So, apa lagi..jom kita sokong kempen nie..dan sama2 hebahkan ttg facebook NasyidFM, Inteam dan UNIC kat kawan-kawan..

Sambil-sambil dengar lagu Inteam dan UNIC di radio NasyidFM..
JANGAN LUPA ADD + SUGGEST
kat kawan2 ttg facebook nie.. :D
(promote2..)

Terima kasih atas sokongan semua terhadap industri nasyid Malaysia..

17 October 2010

Fathi Otmani...

Dah lama rupanya x update blog nie..kebizian yg amat sgt..(yer ke??!!)

x busy --> buat2 busy --> busy --> sgt busy --> sgt2 busy

smbil2 buat kerja..terlihat kwnku post video dr international singer kat blog dia..mcm best tajuk lagu nie..The Most High..by Fathi Otmani..so, nak kongsi la dgn kwn2 ku di luar sana..





..FATHI OTMANI..


(Dipetik dari: http://www.fathiotmani.net/)

Fathi Otmani is born in Amsterdam, the Netherlands on May 1987.
Since a young age Fathi has always liked music and at the age of 15 his interests developed so he
began writing hip hop tracks in English and Dutch.
His hip hop skills continued to improve, he formed a hip hop group and they worked on pursuing conscious hip hop.
After being active in the hip hop industry for four years his interest in other music genres began to develop.

During this time he had heard a few Nasheeds which got him interested in the Nasheed genre.

He began to sing and practice songs from various Nasheed artists. His family and friends were highly impressed with his talent. Meanwhile, he began working with studio audio software and making instrumental beats for himself and his hip hop group. Being an avid Nasheed listener during this time it occurred to him that not only the Nasheeds strongly striked his emotions, but also inspired him making him realize the splendor and the power that they have in being able to express the beauty of Islam.
In the summer of 2006 Fathi decided to leave the hip hop industry totally and focus on making strong by Islam inspired music.

Fathi is now concentrating on developing his music. He hopes that his humble efforts in using his talent will be a helping hand in showing the true beauty of Islam.


Quote:
“My aim in making my music is to spread the beauty of Islam to all the people and show everyone that Islam is not a religion of terror and war that the media portrays it as. I hope that my efforts in making my music can bring at least a small amount of change in people’s perception of this beautiful Deen.
May Allah help us stay steadfast on the path of this Deen and keep our hearts clean from
Shaitan’s darkness. Ameen.”


Kepada sesiapa yg belum mengenalinya lagi..boleh la add Fathi Otmani di Facebook..


atau join Fan Club Fathi Otmani..



** Thank you so much to Fathi Otmani coz give me permission to promote his video also his FB here.. :D

14 September 2010

Konvoi Ziarah Aidilfitri NasyidFM ke Zon Utara...


Assalamualaikum..Salam Aidilfitri kpd smua..
Post kali nie just nak buat pengumuman kpd smua (jd promoter sambilan NasyidFM jap..hehehe..)

Pengumuman nie berkenaan:

Konvoi Ziarah Aidilfitri
NasyidFM ke Zon Utara..


Kpd yg berminat nak join konvoi nie, anda smua blh la layari web nie..

http://www.facebook.com/event.php?eid=117383478317534


so, secara ringkasnya..tentatif program tersebut:

PROGRAM : KONVOI ZIARAH AIDILFITRI NASYIDFM KE ZON UTARA
TARIKH : 17 - 19 SEPTEMBER 2010
LOKASI : KUALA LUMPUR (KE KEDAH, PULAU PINANG DAN PERLIS)


Jumaat ( 17 Sept 2010 )

10.00 Malam : Konvoi dari Kuala Lumpur berkumpul

11.00 Malam : Konvoi memulakan perjalanan ke Utara



Sabtu ( 18 Sept 2010 )

7.00 Pagi : Konvoi Tiba di Destinasi ( Homestay @ Sg. Petani )

11.00 Pagi : Konvoi Ziarah Aidilfitri NasyidFM di Sekitar Perlis

8.00 Malam : Konvoi Pulang ke Homestay


Ahad ( 19 Sept 2010 )

10.00 Pagi : Konvoi Ziarah Aidilfitri NasyidFM di Sekitar Kedah dan Penang

5.00 Petang : Konvoi Ziarah Aidilfitri NasyidFM Berakhir dan Bergerak Pulang ke
Kuala Lumpur




INFO :

* Konvoi Ziarah Aidilfitri NasyidFM akan ke rumah pendengar NasyidFM yang telah mendaftar secara rasmi.

* Matlamat utama diadakan konvoi in adalah untuk mengeratkan hubungan diantara NasyidFM dan pendengar khususnya dan seterusnya kepada masyarakat secara amnya.

* Kepada anda yang ingin turut serta dalam Konvoi Ziarah Aidilfitri NasyidFM ke Zon Utara boleh menghubungi :


019-4941050 ( Penyertaan dari Utara )

019-4778986 ( Penyertaan dari Kuala Lumpur )


PENYERTAAN ANDA AMAT DIALU-ALUKAN !!!

JOM ZIARAH SAUDARA KITA di UTARA !!!

09 September 2010

Salam AidilFitri..

Assalamualaikum buat smua pengunjung blog Bicara Hatiku..Esok (10/9) kita smua bakal menyambut HARI RAYA AIDILFITRI..Mesti time puncak mcm nie (dkt2 nak raya) ramai yg tgh sibuk shopping..buat kuih raya..hias rumah..dan mcm2 la..

Alhamdulillah..ayahku dan kakakku sekeluarga selamat sampai pagi td..so, pagi nie rumahku kembali meriah..lebih2 lagi dgn riuh rendah 2 org anak sedara yg cute (lama btul x kacau diorg..hehehe..)

Rasanya post kali nie x panjang..dan juga x ringkas sgt..just nak ucap buat smua muslimin & muslimat..

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI

MAAF ZAHIR & BATIN

Nak post kad raya pun x sempat dah..esok nak raya kan..hehehe..Tapi ku tetap post kad raya special edition kat sini..Terimalah kad raya nie..Ikhlas dr kami sekeluarga..


Khas buat seluruh warga NasyidFM, sababat2 dan pendengar NasyidFM


Khas buat seluruh warga Sahabat UNIC


Khas buat seluruh warga Komuniti Teman Inteam (KTI)


Khas buat teman2 seperjuanganku (SISMAT) di UMT


Khas buat sahabat2 yg ku cintai dan diingati
(Kenangan bersama kalian tetap di ingatan..miss u all my friendz..)


Khas buat student2 ku


Khas buat seluruh artis nasyid di Malaysia


Khas buat Teman Bicara Hatiku

Drama Cinta dan Wahyu

Loading...

Drama Warkah Cinta

Loading...

HEALTHY R US

HEALTHY R US
Saya suka jenguk blog nie...Jom la jenguk...

SENTIASA UNIK BERSAMA UNIC

SEKALI INTIM TERUS INTEAM