Anda suka lawat blog ini?

Teman Bicara Hatiku

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

27 January 2011

Devotees - Berjalan Tanpa Henti...

Album Devotees-Berjalan Tanpa Henti
DAH KELUAR !!!




Apa lagi..Jom kita beli...
Yang penting..
PASTIKAN BELI YANG ORIGINAL..

DENGARKAN
PROMO DEVOTEES BERJALAN TANPA HENTI
di youtube:




01 Berjalan Tanpa Henti
02 Bersama

03 Hadirnya Cahaya S.A.W

04 Selagi Hayatmu Di Sini

05 Don't Walk Away

06 Harapan feat. Salleh Brotherz

07 Rindu Kedamaian
08 Bersama (Akustik)

09 Minus One Bersama (Akustik)



JANGAN LUPA DAPATKAN ALBUM
DEVOTEES - BERJALAN TANPA HENTI
SEKARANG..

di mana??????

boleh dapatkan
dengan membuat
PRE-ORDER NOW
DI
E-BAZAAR NASYIDFM

http://www.ebazaar.com.my/


Bicara Hatiku: semua lagu Devotees BEST!!!

24 January 2011

Schedule UNIC bulan Februari 2011...

Skrg dah 1.40 pagi..analisis x buat lg..mata dh ngantuk..huhuhu..so, nak elak drpd mata ngantuk, kita minum air...kalu x jadi jgk..kita post la something kat blog kita (sape2 ada blog la)..hehehe...

ok la..post kali nie ttg Schedule UNIC bulan Februari 2011..

SENTIASA UNIK BERSAMA UNIC

Untuk maklumat lanjut mengenai UNIC, blh lawati web Famili UNIC

http://www.famili-unic.net/

Bicara Hatiku: Alhamdulillah..dah dpt latest data for my research..hope this data can analyze..and get the good result..Insya-Allah..

20 January 2011

Picbadges NasyidFM..

Alhamdulillah..selesai pun kerja yg sepatutnya siap mggu nie..so, menanti tarikh 24/1/2011 dengan debaran..

Semoga segala perancangan berjalan dgn lancar..
Amin...

smbil2 edit tesis kesayanganku nie..nak promote skt kat semua..ttg Picbadges NasyidFM..


coz tgk kwn2 ubah gmbr profile mereka jadi cantik plk..
so, kpd pendengar2 NasyidFM..jgn lupa change ur profile pic. kat facebook by SUPPORT NASYIDFM..

mcmn nak buat???
Jom tgk step nie:

1) Masukkan url web ini:
http://www.picbadges.com/nasyidfm/377241/

2) Klik login with facebook

3) Pilih gambar pada Change photo? or upload from your computer
p/s: pilih gmbr yg sesuai + sopan yer.. ^_^

4) Klik pada Add Effect

5) Lastly, klik pada Publish to Facebook..

jeng2..inilah hasilnya..

cantik x?


ok la..nak sambung edit plk..

Bicara Hatiku: sekejap je dah pertengahan bln 1..analisis ku x siap2 lagi..
Ya Allah..Ku mohon pada-Mu agar analisis ku dpt siap mggu dpn..Insya-Allah..Amin..

14 January 2011

Takkan Ku Kecewakan...

Dah banyak aku cari..
Dah banyak aku buat..
Lepas tu analisis lagi..

Tapi..


Kenapa masih tak signifikan???

Kenapa tak sesuai plk???

Silap aku ke???

Ke data yang silap???


Hatiku rasa sedih..

Sedih sangat2..

Hanya Allah saja yang tahu..




Ya Allah..

Jangan Kau hilangkan semangatku ini..

Jangan Kau buat diriku jauh dari-Mu..


Sesungguhnya..

Aku sangat mengharapkan..
Mengharapkan..
Impianku pd tahun ini..

Menjadi kenyataan..


Entah kenapa..

Bila aku gagal capai sesuatu..

Seperti yang diharapkan..

Lebih2 lagi tesis aku ni..


Ada rasa sedikit kekesalan..

Kekecewaan..

Di lubuk hati ini..


Tak bermakna aku menyalahkan takdir..

Mungkin silapku juga..

Kealpaanku..

Namun..

Janjiku pada mereka..

Yang banyak berkorban demiku..

Yang bersusah payah demiku..

Yang sangat menyayangiku..

Selama 25 tahun..

Takkan Ku Hampakan..

Takkan Ku Kecewakan..


YA ALLAH..

KAU PERMUDAHKAN SEGALA URUSAN
KU
SEPANJANG BUAT TESIS NI..


AMIN...


Dan bahawasanya seorang manusia tiada memperoleh
selain apa yang telah diusahakannya..

Dan sesungguhnya usahanya itu
kelak akan diperlihatkan (kepadanya)..

Kemudian akan diberi balasan kepadanya
dengan balasan yang paling sempurna..

Dan sesungguhnya kepada Tuhanmu lah
kesudahan (segala sesuatu)..

Dan sesungguhnya Dialah yang menjadikan
orang tertawa dan menangis..

Dan sesungguhnya Dialah yang
mematikan dan menghidupkan..

(Surah An-Najm: 39-44)



Bicara Hatiku: lagu Insya-Allah betul2 membuatkan ku lebih berusaha..lebih bersemangat utk siapkan tesis sblm bln 6..Insya-Allah (Dengan Izin Allah)..


Hebahan:



04 January 2011

2010 Kenangan..2011 Impian...

Alhamdulillah..dah 4 hari kita smua berada dlm thn 2011..mesti smua org ada azam baru masing2..begitu juga diriku..

bagiku..x semestinya setiap kali masuk tahun baru kita kena azam..sbb..sepatutnya kita kena ada azam setiap hari..maksudnya...SENTIASA ADA PERUBAHAN SETIAP HARI..Ini barunya dinamakan AZAM..

coz apa yg kita buat dan lakukan sesuatu kerja mestilah bermatlamat utk melihat hasilnya..yang mana SUCCESS..tetapi..sekiranya kerja yang dilakukan itu hasilnya tidak memuaskan..maka kita perlu BERAZAM..dan sentiasa BERMATLAMAT untuk mendapatkan hasilnya yg memuaskan..

so, sempena TAHUN BARU..aku nak ucapkan:

SELAMAT TAHUN
BARU
2011



Bicara Hatiku: Alhamdulillah..akhirnya paper conference ku dah published.. ^_^

Drama Cinta dan Wahyu

Loading...

Drama Warkah Cinta

Loading...

HEALTHY R US

HEALTHY R US
Saya suka jenguk blog nie...Jom la jenguk...

SENTIASA UNIK BERSAMA UNIC

SEKALI INTIM TERUS INTEAM