Anda suka lawat blog ini?

Teman Bicara Hatiku

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

31 October 2010

Demi "T" Ku Sanggup...

Kalau itu terbaik buatku...

"T": Awak nie boleh je luangkan masa kat FB tu..tapi dgn "saya" mcm susah je..sekejap plk tu..knp yer?

Diriku: Yer ke? Tak ada la..Saya tak lupa "awak"..

"T": Kalau mcm tu ok la..Tapi kan.."saya" ada permintaan..Kalau betul-betul awak "setia" dengan "saya", mesti awak sanggup kan?

Diriku
: Permintaan?? Sanggup?? Apa tu??

"T": Kalau awak berani..sanggup tak awak tinggalkan FB demi "saya"?

Diriku: Tinggal FB?? What means??

"T": Offline personal FB tu..selama 1 bulan..mcmn?sanggup tak?

Diriku: ermmm..1 bulan tu (lama jgk..)
Ok2..sanggup je...demi "awak"..

"T": Bagus2..selama sebulan awak mesti "setia" dgn "saya"..Janji tau!! Coz nie demi KEJAYAAN awak..

Saya: Baik..saya pegang janji nie..


DEMI "T" KU SANGGUP..


SIAPA "T"???
(Jangan fikir nama org yer..)


DIALAH..



TESIS

TESIS

TESIS



* kpd kwn2, fb ku kembali online pada 1/12..
Jumpa lagi..daaaa~~~~~~

29 October 2010

Tukar template lagi...

Alhamdulillah..Kembali berjumpa dgn hari yg mulia lagi iaitu JUMAAT..

Sambil2 edit tesis + cari idea..rasa nak buat sesuatu plk pada blog kesayanganku nie..ermmm...apa kata tukar la plk template nie..biar la x smpai setahun lagi pun..hehehe..

Search kat Mr Google nie, akhirnya terjumpa dan berkenan la aku kat 1 template nie..
PURPLE COLOUR.. I like it !!! (jumpa jgk akhirnya warna feveret colour..)

Ok la..post kali nie pendek + ringkas je..

Jom sambung buat TESIS....

TESIS...

TESIS...

TESIS...


I COME...

20 October 2010

NasyidFM, Inteam & UNIC...

20.10.2010..comel btul tarikh hari nie..so, sempena tarikh nie, nk post..dan share ttg 2 perkara..

1) Facebook NasyidFM

NasyidFM?? Apa tu?? Radio nasyid ke?? Macam mana nak dengar?? Tak dapat cari frekuensi kat radio pun..

So, kpd siapa2 yg belum kenal NasyidFM..Jom la add NasyidFM..(jom la kenal2..x kenal, maka x cinta..hehe..)


JANGAN LUPA CADANGKAN KEPADA RAKAN-RAKAN.. :D


2) Kempen 100,000 Fan Inteam dan UNIC di Facebook

Jom kita baca berita+hebahan kat laman Komuniti Teman Inteam jap oleh Akhi Amin Inteam..
http://www.inteam.com.my/viewtopic.php?forum=1&topic=6124


Assalamualaikum,
Untuk makluman semua, Inteam dengan kerjasama UNIC telah melancarkan kempen 100,000 fan inteam dan unic di facebook.
Alhamdulillah, setakat ini, fans kedua-dua page ini sudah menjangkau 40,000 lebih fans.

Kita mensasarkan seluruh fan unic yg belum like Inteam, supaya berbuat demikian dan begitu juga sebaliknya, bagi menyokong kempen ini.

Kami juga berharap warga KTI dapat menyertai kami dalam kempen ini dan mewarwarkan kepada sahabat semua, serta suggest to friends, kepada semua frienda anda di FB.

Insya Allah, utk makluman anda, FB Maher Zain meningkat sebanyak 250,000 lebih dalam tempoh 10 hari sejak beliau berada di Malaysia, sedikit sebanyak atas bantuan dari MZM-FC juga, selain publisiti yang sangat meluas utk beliau.

Mari kita sama-sama menggunakan momentum ini, untk memeriahkan kembali industri nasyid.

Terima kasih atas sokongan semua.





So, apa lagi..jom kita sokong kempen nie..dan sama2 hebahkan ttg facebook NasyidFM, Inteam dan UNIC kat kawan-kawan..

Sambil-sambil dengar lagu Inteam dan UNIC di radio NasyidFM..
JANGAN LUPA ADD + SUGGEST
kat kawan2 ttg facebook nie.. :D
(promote2..)

Terima kasih atas sokongan semua terhadap industri nasyid Malaysia..

17 October 2010

Fathi Otmani...

Dah lama rupanya x update blog nie..kebizian yg amat sgt..(yer ke??!!)

x busy --> buat2 busy --> busy --> sgt busy --> sgt2 busy

smbil2 buat kerja..terlihat kwnku post video dr international singer kat blog dia..mcm best tajuk lagu nie..The Most High..by Fathi Otmani..so, nak kongsi la dgn kwn2 ku di luar sana..





..FATHI OTMANI..


(Dipetik dari: http://www.fathiotmani.net/)

Fathi Otmani is born in Amsterdam, the Netherlands on May 1987.
Since a young age Fathi has always liked music and at the age of 15 his interests developed so he
began writing hip hop tracks in English and Dutch.
His hip hop skills continued to improve, he formed a hip hop group and they worked on pursuing conscious hip hop.
After being active in the hip hop industry for four years his interest in other music genres began to develop.

During this time he had heard a few Nasheeds which got him interested in the Nasheed genre.

He began to sing and practice songs from various Nasheed artists. His family and friends were highly impressed with his talent. Meanwhile, he began working with studio audio software and making instrumental beats for himself and his hip hop group. Being an avid Nasheed listener during this time it occurred to him that not only the Nasheeds strongly striked his emotions, but also inspired him making him realize the splendor and the power that they have in being able to express the beauty of Islam.
In the summer of 2006 Fathi decided to leave the hip hop industry totally and focus on making strong by Islam inspired music.

Fathi is now concentrating on developing his music. He hopes that his humble efforts in using his talent will be a helping hand in showing the true beauty of Islam.


Quote:
“My aim in making my music is to spread the beauty of Islam to all the people and show everyone that Islam is not a religion of terror and war that the media portrays it as. I hope that my efforts in making my music can bring at least a small amount of change in people’s perception of this beautiful Deen.
May Allah help us stay steadfast on the path of this Deen and keep our hearts clean from
Shaitan’s darkness. Ameen.”


Kepada sesiapa yg belum mengenalinya lagi..boleh la add Fathi Otmani di Facebook..


atau join Fan Club Fathi Otmani..



** Thank you so much to Fathi Otmani coz give me permission to promote his video also his FB here.. :D

Drama Cinta dan Wahyu

Loading...

Drama Warkah Cinta

Loading...

HEALTHY R US

HEALTHY R US
Saya suka jenguk blog nie...Jom la jenguk...

SENTIASA UNIK BERSAMA UNIC

SEKALI INTIM TERUS INTEAM