Anda suka lawat blog ini?

Teman Bicara Hatiku

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

27 December 2012

Hanya BerTAWAKAL kepada Allah...

27122012

~ Ya Allah...sesungguhnya aku bertawakal kepada-Mu setelah penat lelah berusaha selama ini...

Semoga segala urusan selepas ini berjalan dengan lancar dengan izin-Mu...

Amin...






 - lagu baru dari Inteam -

Lirik lagu: 
Jatuh Bangun

Kompose dan Penulis lirik: 
Aden Edcoustic


Duhai...Tuhanku
Jatuh bangun ku menghambaMu
Kadang cinta, kadang ku melupa...
Tega ku menyiksa hidup sendiri...

Duhai...Tuhanku...
Untuk yang kesekian kali
Ku bersujud meminta kembali
Hati yang dipijar indah cinta Mu...

Tuhan...
Aku tanpa Mu...Hidup ku menderita...
Sunyi hati...kelam jiwa bagai terpenjara...

Tuha...
Biar kan kini...aku dalam rahmatMu...
Meski jatuh dan terbangun...
Ku tetap bertahan...



Bicara IMG: 
Alhamdulillah...selesai jugak petang tadi..Hanya menanti masa dan ketikanya sahaja...
Berdebarnya hati nie...Hanya Allah saja yang tahu....


26 December 2012

Bertenaga Sambil Beribadah...

Jom raikan Malam Tahajjud serta lain-lain ibadah di malam hari dengan khusyuknya. Tambahkan TENAGA dengan Energizing Soy Protein (ESP) tanpa was-was.

Dapatkan ESP sebagai teman setia anda hari ini!!!

Hubungi / whatsapp saya di 0193347834, harga istimewa khas untuk anda yang sangat2 prihatin betapa perlunya kita menjaga kesihatan dan bertenaga sepanjang masa...




Sumber: Healthy R Us


Jangan lupa kunjungi blog Healthy R Us untuk maklumat terkini...


23 December 2012

Terima Kasih Buat Mereka...

Di kala aku tersungkur
Di kala aku sedih
Di kala aku kesunyian

Kasih sayang mereka
Senyuman mereka
Gelak tawa mereka
Keprihatinan mereka

Membuatkan ku terharu
Membuatkan ku terkenang sejenak
Membuatkan ku lebih berusaha

Lebih berusaha walaupun aku pernah tersungkur
Lebih yakin dari dulu
Kerna berkat doa dan restu mereka
Kerna kata-kata semangat mereka

Terima kasih atas segalanya
Moga impianmu
Moga hasratmu
Untuk melihat diriku berjaya
Tercapai dengan izin-Nya...


Lovely you all so muchhhhhhhhhh
(TO MY LOVELY MA, ABAH & MY SIS)
Till the end of my life


comel tak???
(hadiah hari jadi drpd anak sedaraku....so sweet...)


Ya Allah...

Alhamdulillah...

Alhamdulillah...

Alhamdulillah...


Tiada apa mampu ku ucapkan di hari kelahiranku ini...

Hanya mampu bersyukur kerana ke hadrat Allah S.W.T 
dan juga 
3 insan yang amat ku sayangi...

Kerana merekalah aku masih di sini
dan mampu mengharungi segala ujian dengan tabah...
Sesungguhnya merekalah NYAWAKU...


IMPIAN KU HANYA SATU
(moga impianku utk bawa ma, abah n my sis ke Mekah
di makbulkan Allah S.W.T.
Amin...)



Bicara IMG: semoga segala urusanku pada minggu ini berjalan dengan lancar...

Mood: tak sabarnya nak sambut hari lahir bersama2 org tercinta...


20 December 2012

20122012 | Alhamdulillah...


20122012

memang cantik tarikh nie...tapi kalau amal ibadat kita cantik dan comel macam tarikh nie...alangkah indahnya...


Sedar tak sedar...Pejam celik pejam celik...tak sangka pulak blog nie dah ada 200 post...

Post ini yang ke - 200




ALHAMDULILLAH YA ALLAH...

ALHAMDULILLAH...

KAU TELAH PERMUDAHKAN SEGALA URUSANKU 
PADA HARI INI...



Teringat situasi petang tadi...


Dr. H: "TAHNIAH...anda berjaya siapkan hari ini..."

Me: (dalam hati...mestilah Dr....saya kan dah janji nak siapkan..walaupun tak cukup tdo, saya akan BERUSAHA!!!)



Bicara IMG:
tinggal seminggu je masa yang ada...semoga aku lebih tabah dalam menyiapkan tesis ini...Amin...


18 December 2012

Warkah Cinta [Episod 10]

# EPISOD 10 #

W.A.R.K.A.H
C.I.N.T.A

(Kredit kepada A Fauwaz Mohamed)


JANGAN LUPA SAKSIKAN

SETIAP HARI SELASA HINGGA KHAMIS
JAM 8.30 - 9.30 MALAM
DI TV AL-HIJRAH









# EPISOD 1 # WARKAH CINTA


Bicara IMG:
Alhamdulillah...Terima kasih my co-supervisor yang banyak membantu...


Kepada Peminat Drama Warkah Cinta:
Malam nie dah EPISOD AKHIR...Jangan lupa tengok!!!!! + jangan lupa Solat Isyak dulu...


17 December 2012

Warkah Cinta [Episod 9]

# EPISOD 9 #

W.A.R.K.A.H
C.I.N.T.A


(Kredit kepada A Fauwaz Mohamed)

JANGAN LUPA SAKSIKAN

SETIAP HARI SELASA HINGGA KHAMIS
JAM 8.30 - 9.30 MALAM
DI TV AL-HIJRAH












Bicara IMG: 
sedang bersengkang mata + bertungkus-lumus menyiapkan tesis...


16 December 2012

12 December 2012

Warkah Cinta [Episod 7]

# EPISOD 7 #

W.A.R.K.A.H
C.I.N.T.A

(Kredit kepada A Fauwaz Mohamed)

JANGAN LUPA SAKSIKAN

SETIAP HARI SELASA HINGGA KHAMIS
JAM 8.30 - 9.30 MALAM
DI TV AL-HIJRAH


# EPISOD 6 # WARKAH CINTA

# EPISOD 5 # WARKAH CINTA

# EPISOD 4 # WARKAH CINTA

# EPISOD 3 # WARKAH CINTA

# EPISOD 2 # WARKAH CINTA

# EPISOD 1 # WARKAH CINTA


11 December 2012

Warkah Cinta [Episod 6]

# EPISOD 6 #

W.A.R.K.A.H
C.I.N.T.A

(Kredit kepada A Fauwaz Mohamed)

JANGAN LUPA SAKSIKAN

SETIAP HARI SELASA HINGGA KHAMIS
JAM 8.30 - 9.30 MALAM
DI TV AL-HIJRAH


# EPISOD 5 # WARKAH CINTA

# EPISOD 4 # WARKAH CINTA

# EPISOD 3 # WARKAH CINTA

# EPISOD 2 # WARKAH CINTA

# EPISOD 1 # WARKAH CINTA


08 December 2012

Warkah Cinta [Episod 5]

# EPISOD 5 #

W.A.R.K.A.H
C.I.N.T.A

(Kredit kepada A Fauwaz Mohamed)

JANGAN LUPA SAKSIKAN

SETIAP HARI SELASA HINGGA KHAMIS
JAM 8.30 - 9.30 MALAM
DI TV AL-HIJRAH


# EPISOD 4 # WARKAH CINTA

# EPISOD 3 # WARKAH CINTA

# EPISOD 2 # WARKAH CINTA

# EPISOD 1 # WARKAH CINTA


05 December 2012

Warkah Cinta [Episod 4]

# EPISOD 4 #

W.A.R.K.A.H
C.I.N.T.A

(Kredit kepada A Fauwaz Mohamed)

JANGAN LUPA SAKSIKAN

SETIAP HARI SELASA HINGGA KHAMIS
JAM 8.30 - 9.30 MALAM
DI TV AL-HIJRAH


03 December 2012

Warkah Cinta [Episod 3]

# EPISOD 3 #

W.A.R.K.A.H
C.I.N.T.A


(Kredit kepada A Fauwaz Mohamed)

JANGAN LUPA SAKSIKAN

SETIAP HARI SELASA HINGGA KHAMIS
JAM 8.30 - 9.30 MALAM
DI TV AL-HIJRAH


01 December 2012

Selamat Ulangtahun NasyidFM ke-4...

Assalamualaikum...

Post pagi nie adalah bersempena Ulangtahun NasyidFM ke-4...So, sempena tarikh hari ini 1 Disember 2012, saya ingin ucapkan...


SELAMAT ULANGTAHUN NASYIDFM

KE-4

(gambar ini diambil dari FB NasyidFM)


T.A.H.N.I.A.H
buat warga NASYIDFM atas segala usaha dalam menyebarkan dakwah dan merapatkan ukhuwah di serata dunia melalui medium elektronik....radio nasyid 24 jam sehari...


SEMOGA NASYIDFM TERUS SUCCESS !!!!!

Jangan lupa dengarkan NasyidFM

Wadah Hiburan Terkini...



Bicara IMG:
dah 4 tahun menjadi pendengar setia NasyidFM....
NASYIDFM BEST!!!!!!

ok...masa untuk meneruskan perjuangan yang belum selesai...
Semoga dipermudahkan oleh-Nya...Amin...

Drama Cinta dan Wahyu

Loading...

Drama Warkah Cinta

Loading...

HEALTHY R US

HEALTHY R US
Saya suka jenguk blog nie...Jom la jenguk...

SENTIASA UNIK BERSAMA UNIC

SEKALI INTIM TERUS INTEAM