Anda suka lawat blog ini?

Teman Bicara Hatiku

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

31 December 2013

Penutup Tirai 2013...

Memang sekejap je masa berlalu...ungkapan macam nie dah biasa kita dengar...tak kira habis 1 hari...habis 1 minggu...dan sekarang....dah nak habis 1 tahun....
Oleh kerana jari nie tak tahu nak tekan huruf apa dah...so, jom tengok gambar dulu...
hanya gambar dapat menceritakan segala-galanya...hehehe....

21122013 | SJHP SIRI 3.0 | UPM


Tak sabar nak "kutip" ilmu daripada sifu-sifu


Jam 8.30 baru sampai....so, full park la....


Purple bag!!!! I like it!!!!!


Hebat 1: 8.45 - 10.15 a.m.
Tulis Tesis Pantas - Integrasi Doc Map dan Mendeley
Sifu: Dr. Othman Talib (UPM)


kalau ikut cara Dr. OT nie memang sekejap je dapat siap tesis...
yang Dr. OT tunjuk nie just ZDOT (Zero Draft Of Thesis)...
so, kalau nak tahu detail....kenalah join bengkel Dr. OT....


Hebat 2: 10.15 - 11.30 a.m.
Wow! Mudahnya buat Literature Review dengan ATLAS.ti
Sifu: Madam Ani Munirah Mohamad (UUM)


Hebat 3: 11.30 - 12.30 p.m.
Master/PhD: Kekuatan Spiritual & Emosi
Sifu: Dr. Siti Uzairiah Mohd Tobi (UTM)


PhD: Finished is better than 'PERFECT'


Hebat 4: 2.00 - 3.15 p.m.
Analisis Model Berstruktur: SEM dengan AMOS
Sifu: Dr. Mohd Awang Idris (UM)


Hebat 5: 3.30 - 4.45 p.m.
Analisis Instrumen/ Questionnaire: RASCH Model
Sifu: Dr. Akbariah Mohd Mahdzir (UTM)

# tak sempat nak ambil gambar time Hebat 5 coz dah habis bateri


awal-awal dah book untuk next workshop... ^_^

so, kepada yang mahu jadi HEBAT dalam Master/PhD,
jom join bengkel yang dikendalikan MPWS...
jangan lupa lawati 
website MPWS dan FB MPWS 
(klik pada gambar)
untuk mengetahui maklumat lanjut (macam promoter pulak)




MY BIRTHDAY | 23122013

Thank you very much to my lovely sis coz sponsor cute cake...

Terima kasih kpd kawan2 dan juga ex-studentku yg ucap

SELAMAT HARI dan HAPPY BIRTHDAY di FB....

KU DOAKAN SEMOGA DIRIKU MENJADI...

>> HAMBA YANG TAAT DAN PATUH KPD SURUHAN-NYA <<

>> ANAK YANG SOLEHAH BUAT MA DAN ABAH <<

DIBERI KETETAPAN IMAN...

DIMURAHKAN REZEKI....

SENTIASA KUAT, TABAH DAN CEKAL
DALAM MENGHADAPI HARI-HARI MENDATANG...

DAN

SEMOGA DAPAT KONVO PADA TAHUN 2014....

AMIN.....


PENUTUP TIRAI | 31122013

sekarang dalam proses mengemaskini blog perkongsian ilmu berkaitan MATEMATIK...
untuk perkongsian bersama....

nantikan!!!!!


Bicara IMG: banyak jugak impian yg belum terlaksana lagi...tapi yang penting dan terpenting adalah nak bawa ma dan abah gi MEKAH...semoga Allah kabulkan permintaanku ini...Amin...

08 December 2013

Preview Album Warkah Cinta oleh Imam Muda Nazrul & Imam Muda Fakhrul...


# jangan lupa Like FB UNIC

Album berjudul Warkah Cinta bakal diterbitkan tidak lama lagi...

sama-sama kita dengarkan promonya....

Preview Album Warkah Cinta oleh Imam Muda Nazrul & Imam Muda Fakhrul




Akan berada di pasaran tidak lama lagi....


Jangan Lupa Dapatkannya!!!!!!!!


Selama-lamanya...
Kelembutan 
Takkan Pernah Tewas 
Dengan Kekerasan...


Bicara IMG:
pemilik blog memang peminat setia drama Warkah Cinta...

20 November 2013

Abah..."Supervisor" Yang TERBAIK!!!

20112013 | 16 Muharram 1435H

SELAMAT HARI LAHIR BUAT ABAH TERCINTA

Semoga Abah dipanjangkan umur,

murah rezeki, sihat tubuh badan,

sentiasa dalam lindungan dan kasih sayang Allah S.W.T.

serta menjadi

ABAH, SUAMI DAN TOKI YANG TERBAIK!!!

WE ALL LOVE YOU ABAH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


ABAH...
YOU ARE MY SUPER DUPER SUPERVISOR!!!!

...Cerita di sebalik gambari ini...4 tahun lepas...

Pensyarah IPTA: 
Ini supervisor kamu ke? (sambil menunjuk ke arah abah)

Me: 
bukanlah Prof...ini ayah saya... (sambil senyum2)

Pensyarah IPTA: 
ingat supervisor kamu tadi...bagus betul ayah kamu..
siap temankan anak dia...dah macam supervisor pulak...

Me: 
ayah saya memang suka temankan saya...

~ w/pun abah tak tahu apa2 tentang conference tu, tapi abah sanggup temankan sampai habis conference ni habis...2 hari tu...berkat doa abah la paper yg present time tu berjaya di publish dlm Science Direct...

TERIMA KASIH ABAH 
SEBAB TEMANKAN ANAK DARA MU INI...



Bicara IMG:
dapat perkhabaran yg co-sv ku, Tn. Hj. Muhammad Zaidi telah kembali ke rahmatullah pagi tadi...
banyak pertolongan dan jasa arwah sepanjang aku siapkan tesis nie...
semoga allahyarham ditempatkan di kalangan org2 yg beriman dan soleh dan ilmu yg disampaikan kpd anak2 muridnya menjadi amal jariahnya...
Al-Fatihah...

04 November 2013

Seminar Jom Hebat Pasca Siswazah (SJHP)! Siri 3.0...

Alhamdulillah...dan akhirnya...settle + accepted jugak programming ku nie...

4 bulan lamanya duk godam2 programming nie...biasa la kan...
budak baru nak belajar dlm programming...kalau dah pandai, cepat la...
boleh jadi 4 minggu pun dah siap....
Insya-Allah...

post kali nie pun sekadar perkongsian buat semua kwn2 yang sedang menuntut ilmu...

agar kita semua dijauhkan daripada 
SIKAP PUTUS ASA

dan
SENTIASA BERUSAHA!!!!

YEAHHHHHHHHHHHHH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

BERUSAHA

BERUSAHA

DAN TERUS BERUSAHA!!!


KEJAP2!!!!!
NAK PROMOTE SIKIT...

SEMINAR JOM HEBAT PASCA SISWAZAH SIRI 3.0


Tajuk Seminar: 
Seminar Jom Hebat Pasca Siswazah (SJHP)! Siri 3.0

Penceramah: 
Dr. Othman Talib - UPM
Madam Ani Munirah Mohamad - UUM
Dr. Siti Uzairiah Mohd Tobi - UTM
Dr. Mohd Awang Idris - UM
Dr. Akbariah Mohd Mahdzir - UTM

Tarikh: 21 Disember 2013

TEMPAT ADALAH TERHAD

Jangan lupa layari FB Seminar Jom Hebat Pasca Siswazah
untuk mengetahui hebahan seminar yang terkini!!!




Bicara IMG:
halangan yg terbesar dlm menuntut ilmu adalah putus asa...

26 September 2013

September 2013...

24 SEPTEMBER 2013

Tahun ni tak dapat nak sambut birthday dengan anak buahku yang tembam lagi comel...Di sebabkan kekangan kerja dan menantikan student2 yang bakal ambik exam hari khamis (26/9/2013 bersamaan hari nie), maka hadiah buat si kecik tembam tu ditunda ke bulan depan...hehehe...

HAPPY BIRTHDAY MY LOVELY NIECE!

SEMOGA PANJANG UMUR,

MURAH REZEKI,

BERJAYA DALAM PELAJARAN,

MENJADI ANAK DAN CUCU YANG SOLEHAH

DAN

SENTIASA DILINDUNGI ALLAH S.W.T

WE ALL LOVE YOU DEAR!


26 SEPTEMBER 2013

Sebelum tarikh 26 September 2013 melabuhkan tirainya dan menjadi kenangan buat diriku bersama-sama student, ku ingin sampaikan ucapan buat student2 yang ku sayangi...

oleh kerana gambar student tak ada dalam simpanan,
maka letak gambar lecturer dia je la...
hehehe...

SEMOGA KEJAYAAN MENJADI MILIKMU


Bicara IMG @ Miss Intan:
saya tahu student saya semua PANDAI-PANDAI...

06 September 2013

Aku Yang Dulu Bukan Yang Sekarang...

...aku yang dulu bukanlah yang sekarang...
...dulu ku belajar sekarang ku mengajar...
...dulu dulu dulu ku susah nak faham...
...sekarang aku dah faham...

jom layan lagu yg original
|
|
v


Aku yang dulu bukanlah yang sekarang
Dulu ditendang sekarang ku di sayang
Dulu dulu dulu ku menderita
Sekarang aku bahagia

Cita citaku menjadi orang kaya
Dulu ku susah sekarang alhamdulillah
Bersyukurlah pada Yang Maha Kuasa
Memberi jalan untukmu semuanya

Hidupku dulunya seorang pengamen
Pulang malam selalu bawa uang receh
Mengejar cita cita paling mulia
Membantu keluarga dirumah

Sekolah dulu ku gak punya biaya
Terpaksa ku harus mencari nafkah
Tetapi, aku tak berputus asa
Pasti Yang Kuasa memberi jalannya

Hidupku dulunya seorang pengamen
Pulang malam selalu bawa uang receh
Mengejar cita cita paling mulia
Bersyukur masuk dapur rekaman

Hidupku dulunya seorang pengamen
Pulang malam selalu bawa uang receh
Mengejar cita cita paling mulia
Bersyukur masuk dapur rekaman

Sekolah dulu ku gak punya biaya
Terpaksa ku harus mencari nafkah
Paling bisa bantu dengan penuh cinta
Cinta yang penuh warna

Aku yang dulu bukanlah yang sekarang
Dulu ditendang sekarang ku disayang
Dulu dulu dulu ke menderita
Sekarang aku bahagia

Cita citaku menjadi orang kaya
Dulu ku susah sekarang Alhamdulillah
Bersyukurlah pada Yang Maha Kuasa
Memberi jalan untukmu semuanya


Bicara IMG:
lagu dan lirik yang TERBAIK!!!

01 September 2013

Seminar Solat & Selawat Tour bersama Ustaz Don di Terengganu...

Time tak ada kerja....sibuk nak kerja....Time dah dapat kerja...blog nie terabai pulak...

But...it's ok...coz I'm just PART-TIME BLOGGER...

Alhamdulillah...dah 8 minggu aku mengajar di sini....Syukur ke hadrat Allah S.W.T kerana telah perkenankan doaku agar dimurahkan rezeki + cepat2 dapat kerja w/pun ......(biarlah hanya aku dan Dia saja yang tahu)....

Kesibukanku untuk membahagikan masa antara mengajar dan belajar membuatkan ku lebih bersemangat + sabar dan yakin dengan setiap janji Allah yang telah ditentukan untukku...

Selalu terdetik di hati ini...tiap kali keluar rumah, 

Aku ajar student2 ku hari ini kerana-Mu Ya Allah....dan aku mohon pada-Mu...Kau permudahkanlah urusanku nanti...Amin...

Alhamdulillah...setakat ini urusanku berjalan dengan lancar dan ku doakan juga agar student2 ku dipermudahkan dalam belajar dan berjaya dalam exam nanti....

Ok....tadi ada terlihat hebahan di FB Ustaz Don Daniyal Don Biyajid: Solat & Selawat Tour berkenaan Seminar Solat dan Selawat Tour bersama Ustaz Don yang akan di adakan di TERENGGANU...
(dekat je dengan rumah....bolehlah bawak ma sekali...)


kpd org2 ganu...
JOM PAKAT2 MAGHI BLAKE!!!!!

TAMBAH ILMU...KUMPUL PAHALA...


Bicara IMG:
pack betul schedule untuk 2hb-5hb....semoga Allah permudahkan segalanya...Amin...

08 August 2013

Salam AidilFitri 1434H...

Buat muslimin dan muslimat
walau di mana kalian berada...





Bicara IMG:
semoga amalan kita semua di bulan Ramadhan diterima Allah S.W.T dan
dipanjangkan umur agar dapat berjumpa dengan Ramadhan pada tahun hadapan...
Insya-Allah...


23 June 2013

23062013 # Buat Ma Tercinta...

(Gambar sempena Malam Nisfu Syaaban 2013)

SELAMAT HARI LAHIR...
SELAMAT HARI LAHIR...
SELAMAT HARI LAHIR MA...

SELAMAT HARI LAHIR MA...

SEMOGA ALLAH PANJANGKAN UMUR MA...

DIBERI KESIHATAN OLEH ALLAH S.W.T...

DIMURAHKAN REZEKI...

MENJADI ISTERI, IBU DAN NENEK 
YANG SOLEHAH DAN SPORTING...

DAN

SEMOGA SENYUMANMU SENTIASA MENJADI 
PEMBAKAR SEMANGAT BUAT KAMI SEMUA...

SESUNGGUHNYA REDHA ALLAH TERLETAK PADA
REDHA MA DAN ABAH...


SAYANGGGGGGGGGGG MA....


Bicara IMG:
SUBHANALLAH...Cantik bulan malam tadi..


21 June 2013

Ibadah Wanita Ketika Haid...

Salam Jumaat penuh Barakah kepada pengunjung...

Post kali nie special sikit...coz ditujukan kepada yang bergelar...

...WANITA...

...PEREMPUAN...

...MUSLIMAT...

...UKHTI...


Walaupun kita diberi "cuti" oleh Allah S.W.T., tak bermakna kita tidak boleh melakukan sebarang amalan atau ibadah yang boleh menambahkan lagi pahala kita...

Rabu lepas terjumpa sesuatu yang boleh dikongsikan bersama iaitu IBADAH WANITA KETIKA HAID....


Semoga lebih banyak PAHALA yang dapat kita kumpulkan...
Insya-Allah...


Bicara IMG:
jom sama-sama kita tingkatkan amal ibadat sempena menyambut RAMADHAN AL-MUBARAK...


12 June 2013

Episod Akhir Cinta dan Wahyu [Episod 12]

# EPISOD 12 #
E.P.I.S.O.D   A.K.H.I.R

C.I.N.T.A
D.A.N
W.A.H.Y.U


(Kredit kepada A Fauwaz Mohamed)


Akhirnya, lengkap sudah Drama

W.A.R.K.A.H   C.I.N.T.A

C.I.N.T.A   D.A.N   W.A.H.Y.U

C.I.N.T.A   K.U.N   F.A.Y.A.K.U.N



(Kredit kepada A Fauwaz Mohamed)

 *** DIHARAPKAN LEBIH BANYAK DRAMA ISLAMIK DITAYANGKAN DI TV ***


Bicara IMG:
memang TERBAIK la ending drama Cinta dan Wahyu semalam....


11 June 2013

11062013 # Buat Kakakku Tercinta...


Istimewa buat KAKAK ku TERCINTA...


SELAMAT HARI LAHIR BUAT DIRIMU 

DAN


SELAMAT ULANGTAHUN PERKAHWINAN

SEMOGA DIPANJANGKAN UMUR,


DIMURAHKAN REZEKI,


BERJAYA DALAM PELAJARAN, KERJAYA DAN BUSINESS,


MENJADI ANAK, ISTERI DAN IBU YG SOLEHAH,

SENTIASA BERADA DLM LINDUNGAN ALLAH S.W.T.,

DAN

SENYUM2 SOKMOOOOOOOO... 


SESUNGGUHNYA KAULAH KAKAKKU DUNIA DAN AKHIRAT...


### bicara dr adikmu yg comel nung jauh di ganu ###

pssss...hadioh ada doh kat tepi tu..besor dok? hahaha....
jgn lupe tuntut hadioh time i gie sane yer!


w/pun lmbt wish, but you still in my heart...   

06 June 2013

Cinta dan Wahyu [Episod 11]

# EPISOD 11 #

C.I.N.T.A
D.A.N
W.A.H.Y.U


(Kredit kepada A Fauwaz Mohamed)


JANGAN LUPA SAKSIKAN

SETIAP SELASA

JAM 10.00 MALAM

HANYA DI TV AL HIJRAH

# EPISOD 7 # CINTA DAN WAHYU

# EPISOD 6 # CINTA DAN WAHYU

# EPISOD 5 # CINTA DAN WAHYU

# EPISOD 4 # CINTA DAN WAHYU

# EPISOD 3 # CINTA DAN WAHYU

# EPISOD 2 # CINTA DAN WAHYU

# EPISOD 1 # CINTA DAN WAHYU


JANGAN LUPA EPISOD AKHIR

C.I.N.T.A
D.A.N
W.A.H.Y.U

SELASA | 11 JUN 2013

JAM 10.00 MALAM



Bicara IMG:
esok balik ganu berjemaah...


30 May 2013

Cinta dan Wahyu [Episod 10]

# EPISOD 10 #

C.I.N.T.A
D.A.N
W.A.H.Y.U


(Kredit kepada A Fauwaz Mohamed)


JANGAN LUPA SAKSIKAN

SETIAP SELASA

JAM 10.00 MALAM

HANYA DI TV AL HIJRAH

# EPISOD 7 # CINTA DAN WAHYU

# EPISOD 6 # CINTA DAN WAHYU

# EPISOD 5 # CINTA DAN WAHYU

# EPISOD 4 # CINTA DAN WAHYU

# EPISOD 3 # CINTA DAN WAHYU

# EPISOD 2 # CINTA DAN WAHYU

# EPISOD 1 # CINTA DAN WAHYU


Bicara IMG:
andainya benar maka tepatlah apa yang ku ramalkan >>> mood jiwang di pagi hari...


17 May 2013

My 2nd Interview...

17 MEI 2013 | 7 REJAB 1434

Pagi nanti bersiap2 ke Putrajaya...

My 2nd Interview...

Semoga hari Jumaat yang mulia ini dimurahkan rezeki untukku...

Amin...





Bicara IMG:
Ya Allah, sekiranya rezeki itu telah ditakdirkan untukku maka berikanlah kepadaku...namun
sekiranya rezeki itu bukan untukku, maka Kau berikanlah kepada yang selayaknya...


16 May 2013

Cinta dan Wahyu [Episod 8]


# EPISOD 8 #

C.I.N.T.A
D.A.N
W.A.H.Y.U


(Kredit kepada A Fauwaz Mohamed)


JANGAN LUPA SAKSIKAN

SETIAP SELASA

JAM 10.00 MALAM

HANYA DI TV AL HIJRAH


# EPISOD 7 # CINTA DAN WAHYU

# EPISOD 6 # CINTA DAN WAHYU

# EPISOD 5 # CINTA DAN WAHYU

# EPISOD 4 # CINTA DAN WAHYU

15 May 2013

Hukum Sambut Hari Ibu...

Ramai yang saya tengok orang duk sambut HARI IBU...

Sebenarnya boleh ke kita sambut HARI IBU???

Jom kita tengok apa yang Ustaz Azhar Idrus kata tentang

HUKUM SAMBUT HARI IBU

# Sumber #




NIAT SAMBUT HARI IBU



WISH HARI IBU



BERI HADIAH PADA IBU PADA HARI IBU



SAMBUT HARI IBU



UCAP SELAMAT HARI IBU



Bicara IMG:
w/pun aku belum bekerja, tapi hadiah yang paling berharga dan bernilai yang mampu ku berikan untuk MA dan ABAH adalah DOA...

Ku doakan semoga Allah panjangkan umur dan sentiasa melindungi MA dan ABAH...Amin...


12 May 2013

Cinta dan Wahyu [Episod 7]


# EPISOD 7 #

C.I.N.T.A
D.A.N
W.A.H.Y.U


(Kredit kepada A Fauwaz Mohamed)


JANGAN LUPA SAKSIKAN

SETIAP SELASA

JAM 10.00 MALAM

HANYA DI TV AL HIJRAH


# EPISOD 6 # CINTA DAN WAHYU

# EPISOD 5 # CINTA DAN WAHYU

# EPISOD 4 # CINTA DAN WAHYU

# EPISOD 3 # CINTA DAN WAHYU

# EPISOD 2 # CINTA DAN WAHYU

# EPISOD 1 # CINTA DAN WAHYU


Bicara IMG:
Salam Rejab buat seluruh muslimin dan muslimat...

08 May 2013

11 Mei 2013 = 1 Rejab 1434

kawan-kawan ingat tak hari nie dah berapa hari bulan?

8 MEI !!!!!!

jawapan tu memang la betul....

tapi kalau dalam bulan Islam dah berapa haribulan???

1 REJAB bila pulak ?????

pasti ramai yang lupa dan tak tahu kan....termasuklah aku jugak...

tadi duk search kat Jakim, terjumpalah fakta nie....

sebelum tu, nak jawab dulu soalan tadi...

HARI INI DAH

27 JAMADIL AKHIR 1434

Jadi....

1 REJAB 1434

jatuh pada

hari SABTU ini ( 11 MEI )

cuba tengok Takwim dari JAKIM



Sumber: JAKIM


Bicara IMG:
semoga dipanjangkan umur bertemu dengan Ramadhan Al-Mubarak...Amin...


07 May 2013

Cinta dan Wahyu [Episod 6]


# EPISOD 6 #

C.I.N.T.A
D.A.N
W.A.H.Y.U


(Kredit kepada A Fauwaz Mohamed)


JANGAN LUPA SAKSIKAN

SETIAP SELASA

JAM 10.00 MALAM

HANYA DI TV AL HIJRAH

*******************************************************

JANGAN LUPA TENGOK MALAM NIE

# EPISOD 7 #


# EPISOD 5 # CINTA DAN WAHYU

# EPISOD 4 # CINTA DAN WAHYU

Drama Cinta dan Wahyu

Loading...

Drama Warkah Cinta

Loading...

HEALTHY R US

HEALTHY R US
Saya suka jenguk blog nie...Jom la jenguk...

SENTIASA UNIK BERSAMA UNIC

SEKALI INTIM TERUS INTEAM