Anda suka lawat blog ini?

Teman Bicara Hatiku

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

21 October 2011

Doa Dhuha...

Assalamualaikum dan salam jumaat buat semua..semoga kita semua sentiasa berada dlm lindungan Allah S.W.T.

Post kali nie nak share kpd semua ttg Doa Dhuha..yg akan disampaikan oleh Akhi Bazli Hazwan dari UNIC..

Sama-sama kita dengarkan..Moga kita dapat amalkannya dan memberi manfaat kepada semua..

Rasulullah S.A.W. pernah bersabda:
"Sampaikanlah dari ku walupun hanya satu ayat"
-Hadis Riwayat Ahmad, Bukhari, Tarmidzi




Bazli UNIC
- Doa Dhuha -

Ya Allah sesungguhnya waktu dhuha itu dhuha-Mu
Kecantikannya kecantikan-Mu...Keindahannya keindahan-Mu
Kekuatannya kekuatan-Mu...Kekuasaannya kekuasaan-Mu
Perlindungannya perlindungan-Mu...

Ya Allah jika rezeki masih di langit, turunkanlah
Jika di bumi keluarkanlah...Jika sukar permudahkanlah
Jika haram sucikanlah...Jika jauh dekatkanlah

Berkat waktu dhuha
Kecantikan-Mu keindahan-Mu kekuatan-Mu kekuasaan-Mu
Limpahkan kepadaku segala yang Engkau telah limpahkan kepada
hamba-hamba-Mu yang soleh


Bicara Hatiku: semoga diriku tenang dan sabar menanti...

04 October 2011

Last Conference with More Questions...


Alhamdulillah..dah selesai pun my last conference di Hotel Permai Inn, Trg.. ^_^


Terima kasih byk2 to my lovely mom
coz temankan ku selama 2 hari di conference..

Ingatkan last conference ku ini yg x berapa kena-mengena dgn Master Matematik, tak ada la org tanya...Tapi bila habis je slide, terus ada org angkat tangan...Bukan seorang dua..tadi ada 5 orang yang nak tanya..Orang yg ke-5, x sempat nak tanya coz dah terlebih masa tadi...(next time i will come back at conference..hehehe..)

Jom, start calculation.. ^_^
1 orang = 2 soalan
4 orang = 8 soalan

("BEST FRIEND" budak MATHS adalah NOMBOR..hehehe..)

Fuhhhhh...memang pecah rekod ni..5 conference ku sebelum ni, tak ada pulak nak tanya..naik lenguh jugak nak menjawab tadi....International conference la katakan....tahu2 je la....bukan in Malay...English "tip top"..hahaha...rasa macam tengah lecture statistik pulak tadi..hehehe...

It's OK..
Sharing is Caring..

So, kepada sesiapa berminat nak buat research yg melibatkan kaedah statistik,
janganlah segan-segan..(promote sekejap..)


JOM KITA BUAT KAJIAN SAMA-SAMA
(LET'S DOING RESEARCH TOGETHER)


Bicara Hatiku: Insya-Allah, panjang umur..ada masa..jumpa di conference akan datang... ^_^

01 October 2011

Tahniah Buat Sahabatku...


Alhamdulillah..selesai t/hari tadi..Upacara penyampaian hadiah kpd sahabat2 ku yg telah berkonvo pada tahun ini..

...TAHNIAH SEMUA...
(Tumpang gembira sekali..)

Hari nie merupakan Majlis Konvokesyen Ke-9 Universiti Malaysia Terengganu..Majlis tersebut akan berlangsung selama 2 hari iaitu sehingga esok (2/10/2011)..Time konvo tadi, ramai sahabat dan ex-studentku yg bergraduat..Tapi tahun nie bukan turn aku lagi..huhuhu..

Tak apa lah..kasi "senior-seniorku" konvo dulu tahun nie..hehehe....then tahun depan, Insya-Allah kalau tiada apa2 masalah/rintangan, aku pun bakal naik pentas Dewan Sultan Mizan buat kali ke-2...

Ok la..post kali nie simple je..just nak wish sahabat2 ku..coz u are MY FRIENDS...
Jap2..lupa pulak nak sebut nama sahabat2=senior2 ku yg telah konvo hari nie: ^_^

1) Ummu 'Atiqah

2) Amirah

3) Nur Hakimah

4) Binyamin

5) Sunadia

6) Mohd Sallehuddin

7) Ten Wei Peng

8) Mohd Al-Addreen


...TAHNIAH & CONGRATES...


p/s: jangan lupa dtg konvo saya pulak..hehehe.. ^_^

Drama Cinta dan Wahyu

Loading...

Drama Warkah Cinta

Loading...

HEALTHY R US

HEALTHY R US
Saya suka jenguk blog nie...Jom la jenguk...

SENTIASA UNIK BERSAMA UNIC

SEKALI INTIM TERUS INTEAM