Anda suka lawat blog ini?

Teman Bicara Hatiku

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

24 March 2011

Lagu dalam Nasyeed Semesta...


Jam pukul 2.50..mata x ngantuk lagi pulak..time nie rest kejap..lps post nie nak gi sambung edit balik..ok la..sepertimana post kali nie..Lagu dalam Nasyeed Semesta..tgh mencari2 tadi..n tgk fb artis dlm nasyeed semesta tu..jumpa beberapa lagu je..so, layan lagu nie jap (sementara dgr yg ORIGINAL drpd cd NASYEED SEMESTA..)

Jom dengar..(lps dengar, jgn lupa tempah cd NASYEED SEMESTA..)


Lagu 1: Curang ---> Feelhoney




Lagu ke-2: Baru Kenal Cinta ---> Fine




Lagu ke-3: Bahtera Persahabatan ---> Che An




Lagu ke-4: Cerita Cinta ---> Elhamz




Lagu ke-5: Pengabdi Cinta-Mu ---> Zulhilmi feat Halim




5 je lagu yg ada??

jgn nangis2..hehehe..jom dengarkan PREVIEW NASYEED SEMESTA..




kalau nak dengar FULL VERSION..JANGAN LUPA DAPATKAN YG ORIGINAL..

Ok la..nak sambung meng"goreng" my 2nd draft thesis..

Selamat Mendengarkan Lagu-lagu dalam
ALBUM
NASYEED SEMESTA



Bicara Hatiku: dah tempah pun..menantikannya sahaja..hehehe...

21 March 2011

Bukan takut sebab...tapi aku takut...

kebizian + xde mood + xde apa nak post = 2 mggu lebih x post

Assalamualaikum...sblm tu, terima kasih byk2 kpd para pengunjung yg sudi terjah+jenguk2+ziarah kat blog nie..x lupa especially n specially buat Tetamu Bicara Hatiku..tq very much to all of u..

lama x post kat blog nie..bukan sengaja..tapi byk kekangan..sepanjang 2 mggu lebih x post nie, masaku lbh kpd "Dia" nie..sepatutnya nk hntr hari nie, tapi rasa x jadi plk..rasa mcm x sedap plk..ayat tunggang-langgang, tapi nak hantar..tu nama terlebih semangat..hahaha..ptg tadi seorg sahabatku memberi kata semangat..kata2nya menyebabkan aku nak edit="goreng2" draft nie habis-habisan..sehinggalah aku puas hati..bab kata dia..

"...buat sehingga awak berpuas hati.."


mggu lps kita semua dikejutkan dgn berita Tsunami di Jepun..


Ya Allah..besar sungguh ujian yg terpaksa hamba-Mu terima..dapat berita ada seorg lecturerku, En. Termimi yg sedang melanjutkan pelajaran (PhD) di sana turut ditimpa musibah berkenaan...Tapi, Alhamdulillah..En. Termimi dan seluruh keluarganya selamat..

sama2 la kita doakan semoga sahabat2 di sana selamat..

bila byk berita ttg tragedi sejak akhir2 nie, rasa ajal n maut menghampiri kita..takut??

Bagiku bukan takut sebab aku masih muda..
Tapi aku takut
Sebab amal ku selama ini masih belum banyak lagi

untuk membantu ku di alam sana..

Bagiku bukan takut sebab aku x habis belajar..
Tapi aku takut
Sebab jasaku terhadap ibu bapa masih belum terbalas..


Bagiku bukan takut sebab aku x banyak harta..
Tapi aku takut
Sebab rezeki ku selama ini tidak dikongsi bersama-sama org susah..


Ya Allah..
Semoga diriku tidak alpa terhadap-Mu..

Tidak mudah berputus asa dan mengeluh
Setiap ujian dan dugaan yang Kau berikan terhadapku..
Sesungguhnya aku tahu..
Aku tahu..
Kau amat menyayangi hamba-Mu ini..







To my friend: tq so much for ur support n motivation to me..i'm very appreciate it..u r my best friend.. ^_^

Bicara Hatiku: "goreng" habis-habisan mggu nie..semangatku kembali utk siapkannya..Ya Allah..Kau permudahkanlah segala urusanku ini..Amin...

03 March 2011

Nasyeed Semesta - Mac 2011...

Pengumuman !!!
Pengumuman !!!

(jadi promoter sambilan jap..hahaha...)

Post kali nie nak hebahkan sedikit mengenai Album Koleksi Nasyid Indie Vol. 2..


sebelum hebahkan..nak cerita serba-sedikit mengenai album Koleksi Nasyid Indie nie..coz sebelum nie Neurotic studio dah keluarkan Koleksi Nasyid Indie Vol. 1 - Nasyeed Underground pada tahun 2009..

ok2 (xnak cerita panjang2 ttg Vol. 1 tu..kpd yg nak tahu lebih lanjut ttg Koleksi Nasyid Vol. 1, boleh jenguk2 di blog Koleksi Nasyid Indie Vol. 1
---> http://nasyidindie.blogspot.com/

berbalik kpd title post...ptg td dpt tahu drpd Facebook Halim

mengenai keluaran album Koleksi Nasyid Indie Vol. 2 -Nasyeed Semesta pada 14 MAC 2011..



Antara barisan artis-artis Nasyid Indie
dalam Koleksi Nasyid Indie Vol.2

NASYEED SEMESTA


adalah...
(jeng..jeng..jeng..)


Univoice
- Pesona Fana -


Read-One
- Ratu Hatiku -



Feelhoney
- Curang -



Fine
- Baru Kenal Cinta -



Che An
- Bahtera Persahabatan -


Bytiey
- Hijrah -



Elhamz
- Cerita Cinta -



Rahmat
- Isteri Buatku -



Hilwan
- Sahabat Dengarkan -



Rxeme
- Di pangkuan Cinta-Mu -



R-if
- Serang Balas -



Zulhilmi feat Halim
- Pengabdi Cinta-Mu -



utk ketahui cerita ini dgn lebih lanjut, boleh kunjungi
BLOG HALIM
http://abdhalim-ahmad.blogspot.com/


So,

NANTIKAN !!!



*** Jangan juga kunjungi web Nasyeed Semesta Bertahmid
http://nasyidindie2.blogspot.com/


Rujukan + Copy paste dari:


2) Blog Che An Dusuki
http://chean2885-dusuki.blogspot.com/2011/02/pena-admin-pengenalan-artis-nasyid.html


Bicara Hatiku : cover album Nasyid Indie kali nie mmg comel.. ~~~PURPLE.. I like it !!!

Drama Cinta dan Wahyu

Loading...

Drama Warkah Cinta

Loading...

HEALTHY R US

HEALTHY R US
Saya suka jenguk blog nie...Jom la jenguk...

SENTIASA UNIK BERSAMA UNIC

SEKALI INTIM TERUS INTEAM