Anda suka lawat blog ini?

Teman Bicara Hatiku

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

21 May 2011

Jom Vote Hafiz Hamidun...

Pengumuman !!!
Pengumuman !!!

Jom kita pakat vote Hafiz Hamidun di DiGi Www0w Awards..
bagi kategori
FAVE MALAYSIAN MALE ONLINE CELEBRITY..

caranya mudah:

1) Masuk web nie: http://www.wwwow.my/

2) Pastikan anda klik pada Login/Register with facebook (klik dekat atas sebelah kiri)

3) Cari Categories ---> FAVE MALAYSIAN MALE ONLINE CELEBRITY..

4) Nanti akan keluar gambar Hafiz Hamidun (seperti di bwh)


then, ada kena taip words..(taip je seperti dlm box tu)..
Jangan lupa -----> Klik VOTE


ok dah..
1 hari 1 kali je blh vote....setakat nie Rank Hafiz Hamidun: 14


so, kita pakat vote..smpai vote HH NO.1.. ^_^


Bicara Hatiku: ok la..nak sambung edit journal dulu....daaaa~~~~

14 May 2011

Suami Isteri Raih PhD Bersama...

Tertarik tgk berita hari nie..dalam paper Kosmo..suami isteri dpt PhD..bestnyeeee.. kalaulah...... (jangan malu2 nak smbng ayat seterusnya..hehehe..)

Suami isteri raih Ph.D Perakaunan...


kepada sesiapa yg x beli paper Kosmo semalam, blh la baca on9...

Raih PhD selepas 40 bulan berulang alik

12/05/2011 8:50pm

SHAH ALAM — Berulang-alik dari Bandar Muadzam Shah, di Pahang ke kampus UiTM Shah Alam, di sini selama hampir 40 bulan untuk menghadiri kuliah merupakan pengalaman yang cukup mencabar bagi pasangan suami isteri.

Cabaran ini berbaloi ditempuhi. Hari ini Dr. Mohd. Ariff Kasim, 35, dan Dr. Siti Rosmaini Mohd. Hanafi, 35, menerima PhD Perakaunan daripada Yang di-Pertuan Agong, Tuanku Mizan Zainal Abidin pada istiadat konvokesyen Universiti Teknologi Mara (UiTM) ke-74 di Dewan Agong Tuanku Canselor (DATC) di sini.

Dan menjelang September, pasangan ini yang belum mempunyai cahaya mata, bakal berhijrah ke Emiriyah Arab Bersatu (UAE) untuk memulakan tugas baru sebagai penolong profesor di Universiti Sains dan Teknologi Ajman.

Pasangan ini yang bertugas sebagai pensyarah di Universiti Tenaga Nasional (Uniten) di Bandar Muadzam Shah, membuktikan komitmen dan ikatan perkahwinan tidak menghalang mereka menuntut ilmu setinggi dan sejauh mana yang mereka mahu.

Mohd. Ariff berkata, mereka sebenarnya merupakan teman sekelas sejak peringkat diploma, kemudian ijazah sarjana muda, ijazah sarjana sehingga sama-sama membuat keputusan untuk menyambung pengajian ke peringkat PhD tiga setengah tahun lepas. — Bernama

Sumber: Kosmo! Online - Terkini

http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2011&dt=0512&pub=Kosmo&sec=Terkini&pg=bt_17.htm


Bicara Hatiku: bila la aku pun dapat genggam PhD mcm dlm gmbr di atas?? (Bersama si "dia" kah?? jeng3..)

Hanya Dia yang tahu apa yg terbaik buat diriku ini..Ku terima apa yg tertulis dan ditakdirkan-Nya..

Tiba-tiba Blogger is Currently Unavailable...

Tengok post kali nie pun dah tahu..rasanya bukan setakat tahu je..tapi nama post kali nie mmg FAMOUS la..hahaha...

Blogger is currently unavailable

gambar atas nie sempat diambil sebelum kembali normal
jam 12.21 am (14/5/2011)

nasib baiklah tak ada post yg dulu2 hilang..kalau tak mmg jd BLOGGER BARU BELAJAR la..hehehe..
ok la..x nak menyemakkan post terbaru dkt sini..biar la post kali nie pendek+jelas..


Bicara Hatiku: erkkkk...tiba2 hilang idea nak post new story plk..jap2..
jom layan lagu nie dulu..


11 May 2011

Survey Jalan ke UM...

Akhirnya..dapat jejak jgk kaki ke UM
(rasa nk apply lecturer kat sana plk..hehehe)..


5.00 pagi - bangunnnnnnnn.. (kalau x kena tinggal..)

6.00 pagi - bersiap2 (nak gi survey jln ke UM..coz esok ada conference kat sana..survey nie pun sbb takut esok x pasal2 sesat kan..hehehe..)..gi stesen bas di S2 (pagi nie abg ipar ku jd drebar..kihkihkih...naik bas rapid dgn ayah n kakak (my sis nak gi kerja..so, join skali la..bukan tahu sangat jln kat KL nie)..1st time naik rapid nak gi UM kan..so, xde la kad touch n go..terpaksalah beli dlm bas..kad tu RM5 (Baru ku tahu (1): kena beli kad touch n go)..masuk punya masuk duit RM5 dlm mesin tu, xdpt2..asyik keluar je..nak kata duit tu buruk/koyak/kedut..xde la plk..comel je duit nie..licin lagi..tp mmg pelik la..bukan kakak aku je yg try masukkan duit tu..dgn drebar2 bas tu dah try..tp FAIL jgk..huhuhu..rasanya mmg mesin tu x terima duit RM5 (sbb sikit kot)..sbb bila kakak aku brthu kat drebar tu kata beli yg RM10..molek2 ada je plk mesin tu terima..mmg mesin tu x heran RM5..hahaha.. time naik bas rapid tu, ramai btul yg nak gi kerja..rasanya kat Trg, time mcm nie mmg la ada org..tp org baru nk bangun tdo..hehehe..

7.20 pagi - akhirnya sampai pun..bukannya dpn pintu pagar UM..tp kena exercise sikit (=kena jln2)..mmg kakak ku la org yg jd visitors tourist hari nie..hehehe..(tq so much dear)..time nak turun..kakak ku brthu kena letak kad pd mesin dkt tiang tu (Baru ku tahu (2): ingat blh keluar bas mcm tu je..hehehe)..tekkkkkk (mcm nie kot bunyi mesin tu tadi time letak kad..hehehe)..bye2 my sis..
aku n ayah pun jln2 la sikit..x jauh pun nak gi UM..smpai2..nmpk la gerbang UNIVERSITI MALAYA..


terus gi kat pondok pengawal keselamatan..tny la pak guard2 kat sana (td pakguard ke abg guard?? muda pun kena pnggil 'pak' guard jgk la..kuikuikui)..


Ayah ku: Assalamualaikum..boleh tumpang tanya?

Pak guard: Waalaikummussalam..yer..

Ayah ku: Saya dari Trg..datang hari ni sbb nak tahu kat mana Pusat Asasi Sains? coz esok anak saya ada seminar..jadi datang hari ni sbb nak tahu jauh mana tempat tu.


Pak guard: ooo..tempat tu belakang drpd bangunan putih..bangunan canselori..pergi terus..jumpa bangunan sana, terus belok..nanti nampak Pusat Asasi Sains..

Ayah ku: kalau jalan kaki jauh tak?


Pak guard: jauh jgk..tapi ada jln pintas..ambil jalan tu (means jalan yg x blh kereta masuk)..terus naik bukit..kemudian, nampak tempat tu..tapi time nie blh la jalan sbb x panas..kalau t/hari lebih baik naik bas rapid/teksi..


Ayah ku: bas tu kita naik dari mana?


Pak guard: bas tu pakcik boleh naik di stesen bas..dekat bawah stesen LRT..kat sana banyak bas ke UM..pakcik akan jumpa stesen bas tu selepas tempuh 2 traffic lights..

Ayah ku: ooo..stesen bas sana..terima kasih byk2..


Pak guard: sama2..



* dialog nie telah ditambah tolak darab bahagi coz dialog cakap dgn tulis nie x sama..hehehe..

Asalnya nak jalan2 dlm UM..tapi x syok la kalau jln2 time nie..esok nak dtg lagi..

so, esok la jln2 di waktu pagi yg nyaman..hehehe..so, aku n ayah decide nak blk..tp sblm tu..jln2 dulu..tgk2 kesibukan org ramai time nie..smua org sibuk nk gi tmpt kerja masing2..aku n ayah pun sibuk jgk...sibuk jln2..hahaha..kami pun jln la smpai stesen bas bwh LRT..then, tunggu bas..bas no..(jap2..nak tgk dlm kertas..no brp kakak ku tulis td..)





ok2...NO. U80..bas nie la aku n ayah naik..1st time naik bas dgn ayah kat KL nie..harap2 x terlajak la bas nie..hahaha..masuk je bas..dgn bangganya..coz dah tahu kena letak kad touch n go dkt mesin tu..time ayah ku letak je..


dammmmm...
"sila tambah nilai kad anda"


ehhhh...tadi baru je beli RM10..xkan dah habis..ishk3..kuat btul mesin nie "makan" duit org..kad aku punya ok je..so, ayah ku tambah la duit n bagi kat drebar tu RM5..ermmmm..jadi lagi mcm tadi..masuk je duit..keluar smula..siap drebar tu betul2kan lagi duit tu..coz rasanya ada lipat sikit..masuk la duit tu kali ke-2 dlm mesin..jeng3..keluar plk..adehhh..mesin nie..mmg nak kena nie..sabar je la..drebar tu smbil bawa bas, smbil masukkan duit RM5 dlm mesin..x ingat dah brp kali dia try td..x boleh2...last2..ayah ku bagi duit RM10..ermmmm..molek ada la plk..sekali je terus OK..time balik nie..terpaksa lah berdiri..coz dh penuh..(best jgk berdiri nie..bukan senang nak berdiri dlm bas rapid..hahaha) :p


akhirnya..sampai la..kat stesen bas S2..terus blk rumah (slps dijemput oleh abg ipar)


Bicara Hatiku: tgh prepare utk conference esok..semoga berjalan dgn lancar..

Planning: malam nie nak keluar makan wif family..byeeeeeee...

07 May 2011

Maher Zain - Sepanjang Hidup...


Baru lepas testing slide utk seminar kat UM hari Khamis nie..so, smntara nak tdo..cari2 lagu Maher Zain - Sepanjang Hidup (nie versi melayu..versi englishnya For The Rest of My Life..)

Ok..jom kita dengar lagu pilihan pagi ini.. ^_^


Sepanjang Hidup
(For The Rest of My Life)
- Maher Zain -

Aku bersyukur kau di sini kasih
Di kalbuku mengiringi
Dan padamu ingin ku sampaikan

Kau cahaya hati
Dulu ku palingkan diri dari cinta
Hingga kau hadir ubah segalanya
Oh inilah janjiku kepadamu

Sepanjang hidup bersamamu
Kesetiaanku tulus untukmu
Hingga akhir waktu kaulah cintaku cintaku

Sepanjang hidup seiring waktu
Aku bersyukur atas hadirmu
Kini dan selamanya aku milikmu

Yakini hatiku kau anugerah Sang Maha Rahim
Semoga Allah berkahi kita
Kekasih penguat jiwaku

Berdoa kau dan aku di Jannah
Ku temukan kekuatanku di sisimu
Kau hadir sempurnakan seluruh hidupku
Oh inilah janjiku kepadamu

Sepanjang hidup bersamamu
Kesetiaanku tulus untukmu
Hingga akhir waktu kaulah cintaku cintaku

Sepanjang hidup seiring waktu
Aku bersyukur atas hadirmu
Kini dan selamanya aku milikmu

Yakini hatiku bersamamu ku sadari inilah cinta
Tiada ragu dengarkanlah
Kidung cintaku yang abadi

Sepanjang hidup bersamamu
Kesetiaanku tulus untukmu
Hingga akhir waktu kaulah cintaku cintaku

Sepanjang hidup seiring waktu
Aku bersyukur atas hadirmu
Kini dan selamanya aku milikmu
Yakini hatiku


Bicara Hatiku: ok la..nak tido dulu..jumpa lagi..assalamualaikum..

06 May 2011

Muhasabah Jumaat...

Assalamualaikum dan salam jumaat buat semua pengunjung..moga kita semua sentiasa berada dlm lindunganNya..Alhamdulillah rasa tergerak hati nak post kat blog..sharing sempena hari Jumaat yg penuh dgn keberkatan..

pagi tadi buka tv3..dgr pengacara: Wardina n Fedtri ckp ttg Hari Ibu..ttg pengorbanan ibu..

Sesungguhnya IBU adalah sahabat yang paling akrab dgn kita..

Then, sementara tunggu mak bersiap2 nak gi pasar..sempat dgr ustazah Norhafizah berckp di radio IKIM.FM..mmg tersentuh sungguh hati nie bila teringat..bila terkenang..akan jasa n pengorbanan ibu selama ini..so, beberapa kata2 ustazah yg masih ku ingat dan nak sharing dgn smua..(sama2 kita muhasabah diri..)


Muhasabah Jumaat 1
"..kalau kita tak dapat capai cita-cita sendiri..capailah cita-cita ibu bapa kita..""

Bicara Hatiku:
tercapaikah cita-cita ibubapa ku selama ini?


Muhasabah Jumaat 2
"..melihat wajah kedua ibu bapa merupakan suatu ibadah.."

Bicara Hatiku:
tiada wajah yang paling indah di dunia ini melainkan melihat wajah ibu bapa yang sentiasa gembira melihat kejayaan diriku..


Muhasabah Jumaat 3
"..kalau kita lihat wajah ibu bapa merupakan suatu ibadah..apatah lagi jika kedua ibu bapa kita melihat wajah kita dengan penuh kegembiraan.."

Bicara Hatiku:
semoga diriku dpt menggembirakan dan membahagiakan ibu dan ayah sepertimana mereka membuatkan hidupku penuh dengan kegembiraan selama ini..


Muhasabah Jumaat 4
"..sesibuk mana kita sekalipun..jangan sekali-kali abaikan kedua ibu bapa kita.."

Bicara Hatiku:
jangan sampai kita ketepikan ibu bapa kita hanya kerana sesuatu kerja..


Muhasabah Jumaat 5
"..kejayaan kita pada hari ini merupakan hasil doa dan restu daripada ibu bapa..
dan bukannya kerana usaha dan nasib kita.."

Bicara Hatiku:
semoga diriku tidak lupa diri apabila berada di puncak kejayaan..


Ok la..setakat nie dulu.. ~~sharing is caring..

Jom dengar lagu pilihan hari ini..




Edcoustic
- Aku ingin mencintaimu setulusnya -


Tuhan betapa aku malu
Atas semua yang kau beri
Padahal diriku terlalu sering
MembuatMu kecewa

Entah mungkin karena ku terlena
Sementara Engkau beri
Aku kesempatan berulangkali
Agar aku kembali

Dalam fitrahku sebagai manusia
Untuk menghambakanMu
Betapa tak ada apa-apanya
Aku dihadapanMu

Aku ingin mencintaiMu setulusnya
Sebenar-benar aku cinta
Dalam doa dalam ucapan
Dalam setiap langkahku

Aku ingin mendekatiMu
Selamanya sehingga apapun diriku
Kuberharap
Untuk bertemu denganMu yaa Rabbi


Bicara Hatiku: semoga apa yg kita lakukan sentiasa mendapat keredhaan-Nya..

Drama Cinta dan Wahyu

Loading...

Drama Warkah Cinta

Loading...

HEALTHY R US

HEALTHY R US
Saya suka jenguk blog nie...Jom la jenguk...

SENTIASA UNIK BERSAMA UNIC

SEKALI INTIM TERUS INTEAM