Anda suka lawat blog ini?

Teman Bicara Hatiku

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

25 March 2013

Ya Hanana...

Ya hanana = Betapa Beruntungnya Kami










Bicara IMG:
sungguh merdu alunan qasidah Ya hanana...
memang tak jemu mendengarnya....


21 March 2013

Majalah Usrati...


Alhamdulillah...
6 hari yang dijangka...
akhirnya sampai jugak 2 buah Majalah Usrati nie...

(Tq kepada pengirimnya)

>> Jangan lupa lawati FB Majalah Usrati <<


Bicara IMG:
memang menarik majalah nie....

14 March 2013

Happy Pi Day!!!

so creative....

As Mathematics' student,
I want wish

Happy Birthday
Pi


Bicara IMG:
I LOVE MATHS...

08 March 2013

Amalkan Surah Al-Waqiah...

Rasa dah mengantuk...tapi rasanya ada benda nak kongsi bersama-sama pengunjung Blog Bicara Hatiku di pagi Jumaat yang mulia ini...Tadi aku dan mak tengok Dikir Zikir...Walaupun tajuk program tu dikir, tapi banyak ilmu yang kami dapat...Oleh kerana tak berapa ingat full sentences yang Ustaz Ghazali tu cakap, so aku pun copy paste ayat dari FB DIKIR ZIKIR...

Dikir Zikir Episod 10

Ingin untung dan berkat dalam setiap pekerjaan, 
perbanyakkanlah membaca Surah Al Waqiah
perbanyakkan solat Sunat Duha
Sesungguhnya ada tiga amalan yang tidak pernah ditinggalkan oleh Rasulullah SAW iaitu Qiamullail setiap sepertiga malam
Solat Sunat Duha setiap hari dan 
berpuasa tiga hari setiap bulan iaitu hari 13, 14, 15 bulan hijrah...



Jadi, sama-sama kita amalkan dan perbanyakkan baca Surah Al-Waqiah...Semoga mendapat untung dan berkat dalam setiap pekerjaan dilakukan...Insya-Allah...


Bicara IMG:
Semoga impianku dapat hafal Surah Al-Waqiah nie dipermudahkan Allah S.W.T
Amin...

02 March 2013

Atasi Sakit Kepala Dengan Set Migrain...

Panjang pulak rasa title post kali nie...hehehe....tapi tak apalah...yang penting orang ramai faham...bak kata pepatah orang putih...Straight To The Point...

Sebelum nie dah post tentang Hilangkan Sakit Kepala...Jadi, post kali nie tentang supplement yang dapat kurangkan sakit kepala yang teruk...kena faham betul-betul...nie bukannya ubat...tapi supplement...kalau dalam bahasa melayu...di namakan makanan tambahan...

Ok...jom baca...
Post ini telah diambil dengan keizinan pemilik blog berkenaan...
Thank you very much!!!!

MERAWAT MIGRAIN DENGAN CEPAT DAN BERKESAN

Gambar Hakcipta Terpelihara


SET MIGRAIN:

Beberapa customer saya sudah mencuba set migrain ni... Berkesan jika sentiasa diamalkan... Maksudnya, jgn nak tunggu sakit, baru lah nak cari ubat... Tapi ni bukan ubat, ianya hanyalah supplement dan sangat selamat untuk kegunaan harian...

Apa itu SET MIGRAIN?

B-Complex - Menambahkan aliran darah ke otak, anti stress, riboflavin menambahkan simpanan tenaga dalam sel otak
Ostematrix - Transmisi impuls saraf ke otak, kandungan Mg yang rendah sering terdapat pada mereka yang ada migrain
Vita C sr - Membantu menghasilkan hormon adrenal anti stress
Omega guard - Menurunkan risiko spasm salur darah berkaitan dengan migrain
Energy Tea - Antioksidan dan mengurangkan stress
Herb lax - Sembelit mampu menyebabkan migrain

Jom try! Sangat berbaloi...

Migrain:
-------- Sejenis sakit kepala yang amat menyakitkan dan kronik. Orang yang kena serangan migrain sering mengadu sakit yang berdenyut-denyut di sebelah bahagian kepala dan tidak mampu menjalankan tugas seharian, malah ada yang tidak boleh makan, minum dan hanya menghabiskan masa di bilik tidur. Mereka juga tidak suka kepada cahaya dan bunyi bising. Kadang2 kala mereka merasa loya dan termuntah. Sering juga mereka juga boleh tahu yang mereka akan terkena serangan migrain, bila mereka nampak kerlipan cahaya, garis-garis bersilang atau hilang pandangan buat sementara. Apabila mengalami migrain, pesakit biasanya mengalami sakit kepala yang teruk. Punca sebenar penyakit ini masih belum diketahui sehingga kini. Bagaimanapun, pakar perubatan berpendapat faktor genetik atau baka adalah salah satu penyebab migrain.

Tanda-tanda migrain:
- Sakit kepala setiap hari
- Tekak berasa loya dan muntah-muntah. Kira-kira 70 peratus pesakit berasa loya dan sebahagian daripadanya muntah-muntah. Tangan dan kaki start sejuk...
- Rasa ngeri ditusuk dengan jarum pada sebelah kepala dan merebak ke bahagian hidung dan sekitar mata .
- Kesakitan teramat sangat dan berdenyut2.
-Pandangan silau, kabur dan kadangkala menjadi gelap.
-Pesakit akan menjadi sensitif pada sebarang bunyi (Pendengaran turut menjadi sensitif dan keadaan itu dikenali sebagai fonofobia. Dalam keadaan ini, pesakit mendengar lebih kuat dan jelas setiap bunyi di sekelilingnya walaupun ia perlahan)
-Kemerah-merahan pada kulit, pada keliling mata ataupun dahi.
-Serangan selalunya berakhir dalam tempoh 4-72 jam.
-Sesetengah pesakit akan mengalami pengumpulan cecair dalam badan seperti bengkak bengkak dan membesar di bahagian tertentu anggota badan.
- Bercakap dengan suara perlahan. Pesakit tidak bercakap kuat kerana ia lebih menyakitkan.
-Selalunya kelihatan pucat dan berpeluh-peluh serta mengalami komplikasi migrain. Mangsa juga kadangkala mengalami strok sementara. Dalam keadaan ini, mangsa mengalami lumpuh sebelah badan, tetapi keadaan itu hanya sementara dan akan pulih seperti biasa. Keadaan ini berlaku berikutan pengecutan urat darah dalam otak..
-Pitam dan boleh menyebabkan pesakit mengalami kecederaan anggota badan.

Sebab-sebab:
------tekanan perasaan, keresahan, kurang makan atau tidur, terdedah kepada cahaya silau atau turun naik hormon semasa haid (bagi wanita)

Dapatkannya sekarang! Sila hubungi 0193347834 utk pertanyaan produk dan pembelian




Bicara IMG:
belum cuba belum tahu...saya dah cuba, anda bila lagi? :D


Drama Cinta dan Wahyu

Loading...

Drama Warkah Cinta

Loading...

HEALTHY R US

HEALTHY R US
Saya suka jenguk blog nie...Jom la jenguk...

SENTIASA UNIK BERSAMA UNIC

SEKALI INTIM TERUS INTEAM