Anda suka lawat blog ini?

Teman Bicara Hatiku

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

06 February 2011

Maher Zain - Malay version...

Assalamualaikum..Alhamdulillah..akhirnya dah settle pun analisis nie..entah kali ke brp dah..x apa la..janji diriku usaha..kalau silap tu..biasa la..coz bukan 100% kita tahu semua...btul x?

Dah 4 hari aku duduk kat rumah kakakku nie..tgk baby (xde nama lg dia)..rasa meriah plk dgn kehadiran baby nie..kakak dgn abang bukan main duk mengusik adik dia..sian dia kena buli..hehehe..nasib baik tak banyak ragam puteri ke-2 kakakku nie..so, semua org pun senang..aku pun sempat pegang baby..rasa kekok pun ada..coz kecil lagi kan..bimbang plk..yg penting dah dapat dukung dia..(to my lovely sis..jgn marah..)

Sambil rehat2 semalam..semntara continue analisis..anak sedaraku mintak pasangkan lagu Alhamdulillah..lagu Maher Zain (MZ)..fuhhhh...famous betul lagu MZ nie..smpai budak kecik pun boleh hafal..mana taknya..cikgu sekolah siap pasang lagu tu kat tadika..bagus la jgk..coz dari situ bdk2 dgn sendirinya minat lagu nasyid dan boleh speaking english.. ^_^

Yang peliknya..anak sedaraku tak suka lagu MZ yang Malay version..coz bila aku pasang lagu Insya-Allah yang Malay version tu..anak sedaraku yg excited nak nyanyi tiba2 suruh aku tukar..

Si comel: Tak nak la lagu tu..lagu english..

Ingatkan dia suka..rupa-rupanya tak pun..so, pasang la lagu MZ yg english version..


Nak share kat semua..lagu MZ-Malay version..aku jumpa 2 lagu MZ yg malay version..
1) Insya-Allah..
2) Open Your Eyes..
(boleh la kita semua tahu meaning dia.. ^_^)

Ok..jom layan..1st song..Insya-Allah by Maher Zain- Malay version..





Malay version: DENGAN IZIN ALLAH
English version: INSYA ALLAH
Lagu asal: Maher Zain

Andainya kau rasa tak berupaya
Hidup sendirian, tiada pembela
Segalanya suram, bagai malam yang kelam
Tiada bantuan tiada tujuan
Janganlah berputus asa
Kerana Allah bersamamu

(Korus)
Insya Allah...Insya Allah...Insya Allah...
Ada jalannya
Insya Allah...Insya Allah...Insya Allah...
Ada jalannya

Andainya dosamu berulang lagi
Bagai tiada ruang untuk kembali
Dikau keliru atas kesilapan lalu
Membelenggu hati dan fikiranmu
Janganlah berputus asa
Kerana Allah bersamamu

(Ulang korus)

Kembalilah
Kepada Yang Esa
Yakin padaNya
Panjatkanlah doa
Oh Ya Allah
Pimpinlah daku dari tersasar
Tunjukkan daku ke jalan yang benar
Jalan yang benar...
Jalan yang benar...
Jalan yang benar...

(Ulang korus)


Ok..2nd song..Bukalah matamu..(yg nie ada org record..apa2 pun..bestttt..)
Jom layan..






Malay version: BUKALAH MATAMU
English version: OPEN YOUR EYES
Lagu asal: Maher Zain

Di sekitarmu
Tidakkah kau menyaksikan
Terbentang nan luas
Awan yang berarak
Langit yang membiru
Aturan cakrawala
Mentari dan bulan
Harmoni sempurna
Tanyalah ke dalam diri
Tak cukup lagikah bukti
Butakah hati
Menolaknya ke tepi
Oh...

(Korus)
Kita perlu
Buka mata hati dan minda
Saksikan semua petanda
Tak mampu nafikannya
Terpaku tak terkata
Berikanlah kami petunjuk..Allah..
Ke arah jalan-Mu yang lurus..Allah..
Dekat dengan-Mu
Selama-lamanya

Dalam dirimu sungguh teraturnya
Tanpa kau sedari
Di aliran darahmu
Cinta, kasih dan rindu itu
Seluruh jiwa raga
Mampukah kau menggapainya
Bukankah ia nyata
Tanyalah ke dalam diri
Tak cukup lagikah bukti
Butakah hati
Menolaknya ke tepi
Oh...

(Ulang korus)


Lahirnya si kecil
Lemah tak bermaya
Kau lihatnya membesar
Kenapa kau buta
Di hadapan mata
Keajaiban yang nyata

(Ulang korus)




Bicara Hatiku: TAHNIAH buat kakakku sekeluarga..semoga kehadiran puteri ke-2 dapat memeriahkan suasana..dan semoga baby menjadi anak yg solehah dan sentiasa dilindungi-Nya..

No comments:

Post a Comment

Drama Cinta dan Wahyu

Loading...

Drama Warkah Cinta

Loading...

HEALTHY R US

HEALTHY R US
Saya suka jenguk blog nie...Jom la jenguk...

SENTIASA UNIK BERSAMA UNIC

SEKALI INTIM TERUS INTEAM