Anda suka lawat blog ini?

Teman Bicara Hatiku

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

15 July 2012

Miss Intan [Part 1]...

Sebelum bersiap2 ke kampus bagi menjalankan tanggungjawab....nak kongsi cerita sedikit tentang kisah hidupku bergelar seorang pendidik...Untuk post hari nie, kita bagi title - Part 1 (sebab banyak part lagi nie..hehehe..)
Situasi nie berlaku sepanjang 5 minggu...


Situasi 1:

Selepas waktu kuliah,

Pelajar: eh...miss rupanya...ingatkan student baru tadi.
Miss: awak nie...lecturer pun tak perasan.
Pelajar: bukan tak perasan miss...sebab miss muda sangat macam student lain...sebab tu tak perasan...jangan marah yer miss.
Miss: (hanya senyum) ^_^ 


Situasi 2:

During lecture,

Miss: Are you understand for this example?
All Student: No...
Miss: What you not understand?
Bob: Madam, I want ask you...
Miss: Madam???
Bob: opsss...sorry miss...Miss, I want ask you...
Miss: (just smile)

After 5 slides,

Miss: Are you understand for this example?
All Student: No...
Miss: What you not understand?
Bob: Madam, I want ask you...
Miss: Madam???
Bob: opsss...sorry miss...sorry....
Miss: Twice times you call me Madam...Why you call me Madam?
Najib: ramai sangat lecturer yang ajar kami title Madam...Jadi, kami dah terbiasa panggil Madam...Jangan marah miss...
Naim: yer la miss...kami panggil Madam sebab kami semua doakan Miss supaya cepat-cepat dapat title Madam...
All student: Amin...
Miss: (just smile)



Miss Intan:
Apa-apapun ragam studentku, aku terima mereka seadanya...kerana merekalah STUDENTKU...
and I LOVEEEEEEE THIS JOB...
Ok la...nak bersiap2...hari ni dan esok ada kursus di UiTM Dungun...

No comments:

Post a Comment

Drama Cinta dan Wahyu

Loading...

Drama Warkah Cinta

Loading...

HEALTHY R US

HEALTHY R US
Saya suka jenguk blog nie...Jom la jenguk...

SENTIASA UNIK BERSAMA UNIC

SEKALI INTIM TERUS INTEAM