Anda suka lawat blog ini?

Teman Bicara Hatiku

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

08 March 2013

Amalkan Surah Al-Waqiah...

Rasa dah mengantuk...tapi rasanya ada benda nak kongsi bersama-sama pengunjung Blog Bicara Hatiku di pagi Jumaat yang mulia ini...Tadi aku dan mak tengok Dikir Zikir...Walaupun tajuk program tu dikir, tapi banyak ilmu yang kami dapat...Oleh kerana tak berapa ingat full sentences yang Ustaz Ghazali tu cakap, so aku pun copy paste ayat dari FB DIKIR ZIKIR...

Dikir Zikir Episod 10

Ingin untung dan berkat dalam setiap pekerjaan, 
perbanyakkanlah membaca Surah Al Waqiah
perbanyakkan solat Sunat Duha
Sesungguhnya ada tiga amalan yang tidak pernah ditinggalkan oleh Rasulullah SAW iaitu Qiamullail setiap sepertiga malam
Solat Sunat Duha setiap hari dan 
berpuasa tiga hari setiap bulan iaitu hari 13, 14, 15 bulan hijrah...



Jadi, sama-sama kita amalkan dan perbanyakkan baca Surah Al-Waqiah...Semoga mendapat untung dan berkat dalam setiap pekerjaan dilakukan...Insya-Allah...


Bicara IMG:
Semoga impianku dapat hafal Surah Al-Waqiah nie dipermudahkan Allah S.W.T
Amin...

No comments:

Post a Comment

Drama Cinta dan Wahyu

Loading...

Drama Warkah Cinta

Loading...

HEALTHY R US

HEALTHY R US
Saya suka jenguk blog nie...Jom la jenguk...

SENTIASA UNIK BERSAMA UNIC

SEKALI INTIM TERUS INTEAM