Anda suka lawat blog ini?

Teman Bicara Hatiku

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

07 August 2009

Kem Gerak Minda Matematik...

Lama dah xpost apa2 kat sini..mcm sunyi plk..sbnrnya byk info + cerita yg aku nak kongsi dgn kwn2 sepanjang 1 minggu aku xmasuk sini.. tp oleh krn sibuk sikit dgn tugasan di kampus..so, aku kena cari masa yg betul2 free..alhamdulillah..hari ni aku nak cerita skt psl kem yg aku hadiri baru2 ni..Kem Gerak Minda Matematik 2009..kem ni disertai oleh pelajar2 tingkatan 4 Sek Men Keb Tengku Mahmud (SMKTM)..bermula 2 - 4 Ogos lepas..yg jadi fasilitator dlm kem ni adalah student2 master (matematik) , UMT (termasuklah aku)..program ni dibuat di Kem Seri Keluang, Bukit Keluang, Besut..Objektif program ni adlh untuk menarik minat pelajar2 SMKTM spy minat dgn subjek add maths n juga menerapkan penghayatan matematik dlm kehidupan seharian..
Aku sampai kat kem tu around kul 11,45 pagi..coz acara perasmian tu kul 12.00 tghri..so, sempat la kami rehat dulu..Kem ini dirasmikan oleh Tuan Mohamad Yusof bin Tuan Sulaiman (Pengetua SMKTM)..


Perasmian Kem Gerak Minda Matematik 2009...

Slps tu smua pelajar dibahagikan mengikut kumpulan yg mana setiap kump ada 2 atau seorg fasilitator yg handle..Time tu, nama aku diumumkan bg kump gamma..bersama Salleh..dlm kump aku ada 5 org lelaki n 15 perempuan..


Kumpulan gamma...

Sepanjang 3 hari kat sana, byk aktiviti yg kami lakukan bersama2 pelajar SMKTM..menjawab past years questions..Selain tu, ada jgk ceramah berkaitan matematik yg disampaikan oleh pensyarah matematik UMT, Dr Sabri bin Ahmad..aku n kwn2 pun dgr jgk ceramah tu (teringat plk time nak spm dulu)..


Pelajar2 SMKTM khusyuk mendengar taklimat drpd Dr Sabri bin Ahmad...

Aktiviti dalam kumpulan...

Persiapan untuk persembahan malam penutup...

Senaman pagi...

Pelajar2 khusyuk mendengar ceramah drpd Dr Sabri bin Ahmad...

Selamat jalan semua..Jumpa lg..

Bukit Keluang, Besut...

Kami bertolak balik dr kem pukul 5 ptg..lps tu singgah la skjp kat rumah kwn..dekat2 situ je..Around pukul 6 ptg, kami bertolak balik ke trg..Tp, on de way balik, salah sebuah drpd kereta kami rosak (kereta kenari hitam)..so, terpaksalah tunggu mekanik dtg..Check punya check..akhirnya kereta tu terpaksa ditinggalkan coz xleh bergerak..dgr cerita dr kwn (yg tunggu kereta tu, salleh; asrul n khairul) time belt rosak..lewat jgk la mereka smua balik..Tp alhamdulillah smua balik dlm keadaan selamat..

Kereta yg digunakan untuk ke Kem Gerak Minda...

Salah sebuah kereta kami rosak...

1 comment:

  1. salam...

    salah information...student yg kne tinggalkan dengan kereta..salleh, asrul n rumiey..

    khairul naik kete dgn akak balik...heheh..

    kete kak syib..akak, ady, khairul, kak syib...

    =)

    ReplyDelete

Drama Cinta dan Wahyu

Loading...

Drama Warkah Cinta

Loading...

HEALTHY R US

HEALTHY R US
Saya suka jenguk blog nie...Jom la jenguk...

SENTIASA UNIK BERSAMA UNIC

SEKALI INTIM TERUS INTEAM