Anda suka lawat blog ini?

Teman Bicara Hatiku

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

16 December 2010

Perjalananku @ Melaka...

Alhamdulillah..pagi tadi (15/12/2010), aku + ayah selamat smpai kat Trg..bln nie kerja ku jln2 je..hehehe..apa blh buat..nk cukupkan syarat utk master nie..kena la present at least 3x..so, nie yg ke-3..kalau ikutkan dah last..tp ada 1 lagi..yg tu x blh la kalau x gi..rugi2..PELUANG KEEMASAN tu..nak tau g mana plk mggu dpn, nantikan keluarannya mggu hadapan... :D

nak start cerita kat mana nie..ermmm...ok2..

12/12/2010

Perjalananku ke Melaka bermula..jeng2..kali nie bukan g dgn rombongan SISMAT..tp
dgn buah hatiku+peneman setiaku..siapa lagi kalau bukan ------> AYAH TERCINTAKU..

Kul 12.30 t/hari - naik la bas trans (1st time naik bas time t/hari..)
Lbh kurang kul 2.30 ptg - sampai la kat stesen bas melaka sentral..


(besar jgk stesen bas tu..nak cari teksi pun smpai x jumpe..dahsyat2..)

then, naik la 1 teksi pakcik nie..
tambang nak g ke HOTEL TOWER = RM 20
(ada maksud di sebalik tulisan nie kena bold)

firasatku: ok dah KOT tambang mcm tu..

akhirnya..
sampai la kat HOTEL TOWER tu..
settle smua bayaran..then pekerja tu brthu..

"Kak..saya bagi bilik kak di 108..bilik tu duk kat sana..bangunan baru.."
dalam hatiku: ehhhhhhhhhh...knp plk la kena seberang jln?
tp nasib baik dekat..
(sedapkan hati je..w/pun sebenarnya x brp suka kena seberang jln tu..)

sampai je kat bilik 108..
intai2 dlm bilik tu..tgk bilik air..
tup tup..
ada jugak KETIDAKPUASAN kat hotel tu..



SEBABNYA:

1) TIADA ARAH KIBLAT..

mcmn la pengurusannya???
kalau la hotel lain, ada je ditunjukkan arah kiblat dlm bilik..
tapi yg nie..
mmg TAK ADA LANGSUNG..
so, I'M VERY VERY UPSET TO THIS HOTEL..


2) TIADA JAG AIR + GELAS..

xkan lah hotel pun berkira nak beli jag + gelas..
mmg kosong btul atas meja tu..yg ada TV je..
x mcm hotel lain..ada la jgk gelas kosong dan jag..senang la..
xkan nak minum air suam kena selalu beli kat kedai..

(eeeeeeeeeee...x puas hati btul la..)

3) TELEFON PUN TAK ADA..

sebenarnya mmg la x hairan sgt kalau x ada telefon nie..
TAPIIIIIIIIII..
bila nak guna..nak call operator..nak minta barang yg xde dlm bilik...mcmn?????

dalam hatiku: byk btul yg xde dlm bilik tu..
yg ada apanya..KATIL + ALMARI + TV..


malas la nak cerita panjang2..buat semak je blog comel aku nie..

lps tu, aku pun jln2 la dgn ayah..
cari kedai mkn..+ g kat Hotel Mahkota Melaka (intai2 tmpt nk conference esok)..
then, blk hotel..
mlm tu praktis + hafal
(mmg tu la keje aku kalau esok nk present..hehehe...)



13/12/2010

Saat yang ditunggu-tunggu..
kul 7.45 pg, aku n ayah g HOTEL MAHKOTA MELAKA..
then, selesai register..aku + ayah masuk la Ballroom..
nie la MY FIRST CONFERENCE WITH MY FATHER..

(dr tadika smpai la U..dan conference...
AYAHKU MEMANG SETIA TEMAN AKU..)

BUAT AYAHKU TERCINTA..
SAYANGGGGGGGGGG ABAHHHHHHHHHH...


duk syok tgk org present,
tgk jam dah kul 11.45..
fuhhh..makin dkt time nak present..makin berdebar plk..
coz nie kan international conference..so, ramai la pakar2 time nie..


akhirnya..habis dah 15 minit aku present..
Alhamdulillah..selesai pun..ada jgk yg bagi komen..

(THANK YOU TO DR. ABDELLATIF TCHANTCHANE COZ GIVE SOME COMMENTS)

lps lunch, aku terus blk hotel dgn ayah..
sampai je kat bilik..

ehhhh....mana pekerja hotel nie?? x buat kerja ke???

nak sambung rasa KETIDAKPUASAN ku smlm..
SEBABNYA:

4) TAK TUKAR CADAR + TERPAKSA AMBIL TUALA SENDIRI..


yg nie aku sgt2 marah..dah la pekerja hotel tu x tukar cadar dlm bilik..
TUALA baru pun x letak..MEMANG TERUK...
so, aku terpaksa turun balik + lintas jln..
SEMATA-MATA nak ambil 2 HELAI TUALA..
SO BAD THEIR MANAGEMENT..


PATUT KE PENGUNJUNG HOTEL KENA AMBIL SENDIRI TUALA DAN TUKAR CADAR???
FIKIR2 LAH WAHAI PEMILIK HOTEL..


14/12/2010

hari nie last duk melaka..
(so, jln2 sakan la..rugi kalau x jln2..
dan
xde maknanya kalau duduk saja kat HOTEL
(nak marah btul aku kat hotel tu..mmg aku blacklist hotel tu..)


mula2..naik MENARA TAMING SARI..
(murah2..dpt separuh harga..)
(aku n ayah ==> org 1 & 2 naik Menara tu..awal btul kami naik..hehehe..)


then, jln2 + shopping2 + gmbar2 kat Melaka Parade.. :D
time aku n ayah nak g Melaka Parade..jumpa la pakcik2 teksi..
so, ayahku try la tny...

"Kalau nak gi stesen bas Melaka Sentral brp tambang?"

Salah seorg pakcik tu brthu..
"Kalau naik kat sini (means kat Melaka Parade, RM15..
tp kalau nak suruh hantar kat hotel dulu..nak ambil barang..
kena charge la..tambah RM2..jadi, RM17 la"

so, ada pakcik sorang tu..dia bagi kad kat aku..dia kata call la kalau nak suruh ambil..
(ermmm...kalau RM17 tu kira murah la dr tambang yg aku kena byr time dtg dulu..
adeh..knp la pakcik tu nak kaut untung..x baik btul la..)


kul 12 t/hari..terpaksa g hotel mahkota semula..coz sijil penyertaan baru blh ambil..
balik hotel..terus kemas2.. (x sabar btul nak check-out dr hotel tu..)

kul 3 lebih..sampai kat stesen bas Melaka Sentral..
sbnrnya g awal2 tu bukannya terus naik bas..
coz tiket blk TERENGGANU kul 8.30 malam..
so, ada 5 jam lagi..adehhh..lama btul..

(ok jgk duk kat sini drpd duk hotel tu.. :P)

kul 8.30 mlm..bas dah smpai...YEHHHHHHHHHHHHHH...
BALIK TERENGGANU..

GO BYE MELAKA..


TERENGGANU..I'M COMING..



...THE END..


Pengajaran dari post aku kali nie..

Kalau duk kat hotel..kena pastikan dulu..survey btul2..tny org2 negeri tu..mana 1 hotel yg murah..n paling penting..
HOTEL YANG MENYEDIAKAN PERKHIDMATAN + PENGURUSAN YANG BAGUS..

No comments:

Post a Comment

Drama Cinta dan Wahyu

Loading...

Drama Warkah Cinta

Loading...

HEALTHY R US

HEALTHY R US
Saya suka jenguk blog nie...Jom la jenguk...

SENTIASA UNIK BERSAMA UNIC

SEKALI INTIM TERUS INTEAM