Anda suka lawat blog ini?

Teman Bicara Hatiku

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

27 December 2009

11 Jam di Perak...

11 jam di Perak??? mcm mimpi je..tup tup smpai Trg smula..bila tgk berita bas ekspres Sani yg accident smlm -mengorbankan 10 org..tergerak hati ku nak cerita pengalaman bersama kak noya time kami g Perak 20hb lps..kami g Perak bukannye jalan2 cari mkn..tp ada Simposium Kebangsaan Pasca Siswazah Sains & Matematik 2009 di UPSI..

Sebenarnya ramai yg pergi simposium tu..cuma kami berdua terpaksa naik bas coz x muat nak naik kereta..x muat??ermmm..btul ke x ayat nie..(x pandai skt bab gubah ayat nie..hehe..)
x apa la naik apa pun (kalau naik flight lagi best.. :D)..janji kami dpt pergi..dgn harapan selamat smpai kat Perak dgn selamat..

Ok..kita imbas cerita 11 jam di Perak..
3..2..1..

20/12/2009

Tepat pukul 9.00 mlm, kami naik bas konsortium..ermmm..sbnrnya aku mmg x suka naik bas konsortium nie (coz ada cerita di sebaliknye)..tp, oleh krn bas nie je yg akan stop kat stesen bas tanjung malim, so kami terpaksa la naik bas nie.. :(

Takde cerita spjng perjalanan..coz kami syok tdo la..hehe..esok nak g simposium confirm ngantuk nie..

21/12/2009

Lebih kurang pukul 4.45 pagi, aku dgr drebar bas tu brthu.."Stesen bas tanjung malim..stesen bas tanjung malim.."..ermm..cptnye smpai tanjung malim..nasib baik tersedar dr tdo..kalu x..smpai Ipoh la kami..ermmm..mcm x percaya dah smpai tanjung malim..cozzz...cuba tgk gmbr nie..

smpai tulisan pun kelabu..haha..

1 buah kedai pun x buka..sunyi + gelap = xde org..mcm nie la stesen bas tanjung malim time kami smpai..dahsyat2..nasihatku kpd wanita2 yg dtg Perak..jgn dtg seorg diri yer..bahaya!!!

time sampai..yg ada cuma org yg turun dr bas..itu pun smua perempuan..
Ya Allah..selamatkan kami dr malapetaka dan bahaya..amin..

xde org nie..kami ambik keputusan call lecturer..Dr Sabri..(Terima kasih kpd Dr dan Cikgu Yusof coz ambik kami)..Alhamdulillah..nasib baik xde org yg kacau..

Then, kami tumpang kat rumah kwn (kwnku time degree dulu)..Tq byk2 kat Fadilah n Syafawati coz sudi tumpangkan kami..n sediakan breakfast..(sdp la sandwich bujang tu..lain kali blh dtg lagi..hehe..)..Tak sempat pun nak baring2 n tdo..coz seronok jumpe dgn Fadilah..(biasa la..kalu dah lame x jumpe, byk cerita la..)

Pukul 8.30 pagi, Cikgu Yusof n Dr Sabri dtg jemput kami..coz kena register kul 8.30..(x lewat lg rasanye)..Jom kita tgk gmbr sterusnya..



Tepat pukul 3.30 ptg, kami smua (Dr Sabri, Cikgu Yusof, kak noya, tini, aya, humaira n aku) bertolak blk ke Trg..

Selamat tinggal Fadilah n Syafawati..
Terima kasih n smoga jumpe lagi..
Semoga Allah membalas jasa kalian..amin..

Ya Allah..Semoga kami selamat sampai ke Terengganu..Aminnn...

Tepat kul 11.30 mlm, aku slmt smpai kat rumah..Alhamdulillah.. :)

Ok..dah abis pun cerita (xde sambungan dah nie..haha..)



No comments:

Post a Comment

Drama Cinta dan Wahyu

Loading...

Drama Warkah Cinta

Loading...

HEALTHY R US

HEALTHY R US
Saya suka jenguk blog nie...Jom la jenguk...

SENTIASA UNIK BERSAMA UNIC

SEKALI INTIM TERUS INTEAM