Anda suka lawat blog ini?

Teman Bicara Hatiku

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

11 May 2011

Survey Jalan ke UM...

Akhirnya..dapat jejak jgk kaki ke UM
(rasa nk apply lecturer kat sana plk..hehehe)..


5.00 pagi - bangunnnnnnnn.. (kalau x kena tinggal..)

6.00 pagi - bersiap2 (nak gi survey jln ke UM..coz esok ada conference kat sana..survey nie pun sbb takut esok x pasal2 sesat kan..hehehe..)..gi stesen bas di S2 (pagi nie abg ipar ku jd drebar..kihkihkih...naik bas rapid dgn ayah n kakak (my sis nak gi kerja..so, join skali la..bukan tahu sangat jln kat KL nie)..1st time naik rapid nak gi UM kan..so, xde la kad touch n go..terpaksalah beli dlm bas..kad tu RM5 (Baru ku tahu (1): kena beli kad touch n go)..masuk punya masuk duit RM5 dlm mesin tu, xdpt2..asyik keluar je..nak kata duit tu buruk/koyak/kedut..xde la plk..comel je duit nie..licin lagi..tp mmg pelik la..bukan kakak aku je yg try masukkan duit tu..dgn drebar2 bas tu dah try..tp FAIL jgk..huhuhu..rasanya mmg mesin tu x terima duit RM5 (sbb sikit kot)..sbb bila kakak aku brthu kat drebar tu kata beli yg RM10..molek2 ada je plk mesin tu terima..mmg mesin tu x heran RM5..hahaha.. time naik bas rapid tu, ramai btul yg nak gi kerja..rasanya kat Trg, time mcm nie mmg la ada org..tp org baru nk bangun tdo..hehehe..

7.20 pagi - akhirnya sampai pun..bukannya dpn pintu pagar UM..tp kena exercise sikit (=kena jln2)..mmg kakak ku la org yg jd visitors tourist hari nie..hehehe..(tq so much dear)..time nak turun..kakak ku brthu kena letak kad pd mesin dkt tiang tu (Baru ku tahu (2): ingat blh keluar bas mcm tu je..hehehe)..tekkkkkk (mcm nie kot bunyi mesin tu tadi time letak kad..hehehe)..bye2 my sis..
aku n ayah pun jln2 la sikit..x jauh pun nak gi UM..smpai2..nmpk la gerbang UNIVERSITI MALAYA..


terus gi kat pondok pengawal keselamatan..tny la pak guard2 kat sana (td pakguard ke abg guard?? muda pun kena pnggil 'pak' guard jgk la..kuikuikui)..


Ayah ku: Assalamualaikum..boleh tumpang tanya?

Pak guard: Waalaikummussalam..yer..

Ayah ku: Saya dari Trg..datang hari ni sbb nak tahu kat mana Pusat Asasi Sains? coz esok anak saya ada seminar..jadi datang hari ni sbb nak tahu jauh mana tempat tu.


Pak guard: ooo..tempat tu belakang drpd bangunan putih..bangunan canselori..pergi terus..jumpa bangunan sana, terus belok..nanti nampak Pusat Asasi Sains..

Ayah ku: kalau jalan kaki jauh tak?


Pak guard: jauh jgk..tapi ada jln pintas..ambil jalan tu (means jalan yg x blh kereta masuk)..terus naik bukit..kemudian, nampak tempat tu..tapi time nie blh la jalan sbb x panas..kalau t/hari lebih baik naik bas rapid/teksi..


Ayah ku: bas tu kita naik dari mana?


Pak guard: bas tu pakcik boleh naik di stesen bas..dekat bawah stesen LRT..kat sana banyak bas ke UM..pakcik akan jumpa stesen bas tu selepas tempuh 2 traffic lights..

Ayah ku: ooo..stesen bas sana..terima kasih byk2..


Pak guard: sama2..



* dialog nie telah ditambah tolak darab bahagi coz dialog cakap dgn tulis nie x sama..hehehe..

Asalnya nak jalan2 dlm UM..tapi x syok la kalau jln2 time nie..esok nak dtg lagi..

so, esok la jln2 di waktu pagi yg nyaman..hehehe..so, aku n ayah decide nak blk..tp sblm tu..jln2 dulu..tgk2 kesibukan org ramai time nie..smua org sibuk nk gi tmpt kerja masing2..aku n ayah pun sibuk jgk...sibuk jln2..hahaha..kami pun jln la smpai stesen bas bwh LRT..then, tunggu bas..bas no..(jap2..nak tgk dlm kertas..no brp kakak ku tulis td..)





ok2...NO. U80..bas nie la aku n ayah naik..1st time naik bas dgn ayah kat KL nie..harap2 x terlajak la bas nie..hahaha..masuk je bas..dgn bangganya..coz dah tahu kena letak kad touch n go dkt mesin tu..time ayah ku letak je..


dammmmm...
"sila tambah nilai kad anda"


ehhhh...tadi baru je beli RM10..xkan dah habis..ishk3..kuat btul mesin nie "makan" duit org..kad aku punya ok je..so, ayah ku tambah la duit n bagi kat drebar tu RM5..ermmmm..jadi lagi mcm tadi..masuk je duit..keluar smula..siap drebar tu betul2kan lagi duit tu..coz rasanya ada lipat sikit..masuk la duit tu kali ke-2 dlm mesin..jeng3..keluar plk..adehhh..mesin nie..mmg nak kena nie..sabar je la..drebar tu smbil bawa bas, smbil masukkan duit RM5 dlm mesin..x ingat dah brp kali dia try td..x boleh2...last2..ayah ku bagi duit RM10..ermmmm..molek ada la plk..sekali je terus OK..time balik nie..terpaksa lah berdiri..coz dh penuh..(best jgk berdiri nie..bukan senang nak berdiri dlm bas rapid..hahaha) :p


akhirnya..sampai la..kat stesen bas S2..terus blk rumah (slps dijemput oleh abg ipar)


Bicara Hatiku: tgh prepare utk conference esok..semoga berjalan dgn lancar..

Planning: malam nie nak keluar makan wif family..byeeeeeee...

No comments:

Post a Comment

Drama Cinta dan Wahyu

Loading...

Drama Warkah Cinta

Loading...

HEALTHY R US

HEALTHY R US
Saya suka jenguk blog nie...Jom la jenguk...

SENTIASA UNIK BERSAMA UNIC

SEKALI INTIM TERUS INTEAM