Anda suka lawat blog ini?

Teman Bicara Hatiku

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

14 May 2011

Suami Isteri Raih PhD Bersama...

Tertarik tgk berita hari nie..dalam paper Kosmo..suami isteri dpt PhD..bestnyeeee.. kalaulah...... (jangan malu2 nak smbng ayat seterusnya..hehehe..)

Suami isteri raih Ph.D Perakaunan...


kepada sesiapa yg x beli paper Kosmo semalam, blh la baca on9...

Raih PhD selepas 40 bulan berulang alik

12/05/2011 8:50pm

SHAH ALAM — Berulang-alik dari Bandar Muadzam Shah, di Pahang ke kampus UiTM Shah Alam, di sini selama hampir 40 bulan untuk menghadiri kuliah merupakan pengalaman yang cukup mencabar bagi pasangan suami isteri.

Cabaran ini berbaloi ditempuhi. Hari ini Dr. Mohd. Ariff Kasim, 35, dan Dr. Siti Rosmaini Mohd. Hanafi, 35, menerima PhD Perakaunan daripada Yang di-Pertuan Agong, Tuanku Mizan Zainal Abidin pada istiadat konvokesyen Universiti Teknologi Mara (UiTM) ke-74 di Dewan Agong Tuanku Canselor (DATC) di sini.

Dan menjelang September, pasangan ini yang belum mempunyai cahaya mata, bakal berhijrah ke Emiriyah Arab Bersatu (UAE) untuk memulakan tugas baru sebagai penolong profesor di Universiti Sains dan Teknologi Ajman.

Pasangan ini yang bertugas sebagai pensyarah di Universiti Tenaga Nasional (Uniten) di Bandar Muadzam Shah, membuktikan komitmen dan ikatan perkahwinan tidak menghalang mereka menuntut ilmu setinggi dan sejauh mana yang mereka mahu.

Mohd. Ariff berkata, mereka sebenarnya merupakan teman sekelas sejak peringkat diploma, kemudian ijazah sarjana muda, ijazah sarjana sehingga sama-sama membuat keputusan untuk menyambung pengajian ke peringkat PhD tiga setengah tahun lepas. — Bernama

Sumber: Kosmo! Online - Terkini

http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2011&dt=0512&pub=Kosmo&sec=Terkini&pg=bt_17.htm


Bicara Hatiku: bila la aku pun dapat genggam PhD mcm dlm gmbr di atas?? (Bersama si "dia" kah?? jeng3..)

Hanya Dia yang tahu apa yg terbaik buat diriku ini..Ku terima apa yg tertulis dan ditakdirkan-Nya..

No comments:

Post a Comment

Drama Cinta dan Wahyu

Loading...

Drama Warkah Cinta

Loading...

HEALTHY R US

HEALTHY R US
Saya suka jenguk blog nie...Jom la jenguk...

SENTIASA UNIK BERSAMA UNIC

SEKALI INTIM TERUS INTEAM